Εισαγγελική έρευνα για τα «πλαστά» πτυχία στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

17:25 13/3/2014 - Πηγή: AEK365

Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου, προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΕΡΙΤ, έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν υποψήφιοι για το διαγωνισμό χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας για να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε ξένες γλώσσες.
Το συγκεκριμένο θέμα είχαν καταγγείλει εργαζόμενοι αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών,

Μιχάλης Κουρουτός για «μαϊμού» πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών από τη Θεσσαλονίκη, την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο.
«Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν ...γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά!». Υποστηρίζει ο κ. Κουρουτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα