Εκατομμύρια χρήστες παρατούν το Facebook λόγω.. βαρεμάρας!

15:16 1/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και το Facebook παραμένει η πιο διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας αναλύσεων SocialBakers, κάθε μήνα χάνει εκατομμύρια χρήστες από... βαρεμάρα!

Συγκεκριμένα κατά τον τελευταίο μήνα, από το κοινωνικό δίκτυο αποχώρησαν 6 εκατομμύρια χρήστες μόνο από τις ΗΠΑ ενώ του τελευταίους έξι μήνες αυτοί που αποχώρησαν φτάνουν τα 9 εκατομμύρια (4% πτώση). Η ίδια κατάσταση

σημειώνεται και στη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Ο κυριότερος λόγος που αποχωρεί όλος αυτός ο κόσμος φαίνεται να είναι η... βαρεμάρα καθώς ο χρόνος που ο μέσος χρήστης περνάει καθημερινά στο Facebook διαρκώς μειώνεται. Έτσι, από τα 121 λεπτά που ήταν κατά μέσο όρο το Δεκέμβριο τώρα βρίσκεται στα 115 λεπτά. Ωστόσο, η Facebook υποστηρίζει ότι η πτώση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εκτεταμένη χρήση της υπηρεσίας από mobile συσκευές.

Τι είναι όμως αυτό που ωθεί όλους αυτούς τους χρήστες μακριά από το Facebook; Ένας πιθανός λόγος είναι ο ανταγωνισμός, αφού αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο φιλοξενεί πολλές αντίστοιχες με το Facebook υπηρεσίες, όπως τα Twitter, Google+ και Instagram αν και ο κυριότερος λόγος φαίνεται να είναι η βαρεμάρα.

Το Facebook ωστόσο παρουσιάζει άνοδο σε αναπτυσσόμενες χώρες με τη Βραζιλία να έχει 70 εκατ. μηνιαίους χρήστες στη Βραζιλία (αύξηση 6%) και η Ινδία 64 εκατ. (αύξηση 4%).

Keywords
Τυχαία Θέματα