«Έκραξε» την Ομοσπονδία ο Νταλγκλίς

14:07 27/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας (FA) να επιβάλει ποινή δέκα αγωνιστικών στον Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ για την δαγκωνιά στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς της Τσέλσι προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κένι Νταλγκλίς ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ομοσπονδίας αλλά και κατά της ανεξάρτητης επιτροπής που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Μάλιστα άφησε αιχμές για την ανεξαρτησία της επιτροπής αλλά και για το δίκαιο της διαδικασίας.

Σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα MIRROR, ο πρώην προπονητής της

Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς τόνισε: "Για αρχή, η FA επιλέγει ποιος θα βρεθεί στην επιτροπή. Αυτό την κάνει ανεξάρτητη; Και ποιοι την απαρτίζουν; Ένας πρώην παίκτης, ένα μέλος της Ομοσπονδίας και ένας δικηγόρος που είναι ήδη γνωστός στην FA. Οπότε υπάρχει ένα μέρος του Συμβουλίου της FA στην ‘ανεξάρτητη' επιτροπή της. Αυτό είναι βολικό. Και υπάρχει και ένας πρώην παίκτης ο οποίος θα ήθελε πιθανότατα να κάνει περισσότερη δουλειά στην Ομοσπονδία.
Και αυτό είναι βολικό, επίσης. Και πληρώνονται, μια που το έφερε η κουβέντα; Πληρώνονται από την FA; Το κάνουν δωρεάν; Δεν ξέρω την απάντηση σε αυτή την κουβέντα, αν και θα το ήθελα. Η ουσία είναι ότι η δομή αυτής της πειθαρχικής διαδικασίας της FA είναι εγγενώς άδικη. Αν κάνεις κάποιο έγκλημα σε αυτή την χώρα, έχεις το δικαίωμα να κριθείς από ενόρκους που δεν έχουν σχέση ή ευθύνη με τους ανθρώπους που σε διώκουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα