Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του δράστη

17:06 1/9/2012 - Πηγή: AEK365

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα 38χρονου, τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Σπάρτη, την ώρα που πήγαινε να τον τοποθετήσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα μακρυά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.

Ο 38χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρά εγκαύματα αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και έχει περισυλλέξει από

το σημείο της έκρηξης ένα γκαζάκι και μπαταρίες. Η αστυνομία εξετάζει εάν ο 38χρονος συνδέεται με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή του Γυθείου τον Νοέμβριο του 2011 και στα μέσα Αυγούστου του 2012.

Συγκεκριμένα, ερευνώνται τρεις εμπρηστικές επιθέσεις το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2011 σε δύο ATM των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής και στο Πρωτοδικείο του Γυθείου. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Η τέταρτη έκρηξη που εξετάζεται είχε σημειωθεί το ξημέρωμα της 20ής Αυγούστου 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας ιδιώτη στην περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων. Σ΄όλες τις περιπτώσεις οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που εντοπίσθηκαν είχαν-συμφωνα με τις αρχές- ομοιότητες με αυτόν που τραυμάτισε σοβαρά τον 38χρονο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν συσχετίζουν τις συγκεκριμένες εμπρηστικές επιθέσεις και τον τραυματισμό του 38χρονου με τη δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» κι ερευνούν την περίπτωση δράσης συμμορίας εκβιαστών ή επιθέσεις με προσωπικά κίνητρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα