Έκθεση για τους Βαλκανικούς Αγώνες στον Πειραιά

18:27 2/10/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, με θέμα: «1912-2012 Επετειακή Έκθεση Βαλκανικών Αγώνων Δήμου Πειραιά».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 18:00 αύριο και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου με είσοδο ελεύθερη.

Οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 10.00 έως τις 1400 και 18.00-20.00 καθημερινά ενώ

τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00-14.00.

Ο δήμαρχος Πειραιά πάντως ανέφερε: «Σήμερα, από εδώ τον Πειραιά δίνουμε το σύνθημα για εθνική αφύπνιση και για εθνική αναγέννηση. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια κάποιοι επιχειρούν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο λογιστήριο.

Κόψε τόσα, βάλε τόσα, περιόρισε εκείνα. Ναι χρωστάμε δεν το κρύψαμε. Ναι δανειστήκαμε περισσότερα από ότι μπορούσαμε και ζήσαμε μια ψευδαίσθηση ευδαιμονίας με δανεικά. Αλλά, Ελλάδα δεν είναι μόνο ευρώ. Ελλάδα είναι πολιτισμός.

Ελλάδα είναι Ιστορία. Ελλάδα είναι αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία. Ελλάδα είναι και οι 1.000.000 νεκροί του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Έλληνες που θυσιάστηκαν για να υπάρχει σήμερα ελευθερία και δημοκρατία στην Ευρώπη. Γι΄αυτό λέμε λοιπόν, ένα ηχηρό φτάνει πια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κρατούν ταπεινωμένους. Λέμε, φτάνει πια σε όσους μας υποτιμούν και μας προσβάλλουν. Υπάρχει η άλλη Ελλάδα, η πραγματική Ελλάδα.

Η Ελλάδα των αγώνων και των θυσιών. Η Ελλάδα που δεν έκανε ποτέ επεκτατικούς πολέμους, η Ελλάδα που δίδαξε αρχές, αξίες και ιδανικά», ανέφερε.

Και προσέθεσε, μεταξύ άλλων: «Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στην πόλη του Πειραιά μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Σκοπός μας, δεν ήταν και δεν είναι να αναθερμάνουμε εθνικισμούς και να ανοίξουμε εκ νέου πληγές που για χρόνια ταλαιπώρησαν αυτήν την ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα