Ένα Ναξιόπουλο από τη Νέα Υόρκη στην ΑΕΚ

08:56 3/8/2012 - Πηγή: AEK365

Από τα Σπάτα αναμένεται να περάσει και να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ, ο Ντένης Αμβρόσιατος, όπως τονίζει μάλιστα ο ίδιος ο παίκτης. Ο 18χρονος μέσος, που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται στην Έμπολι, είναι ομογενής και κατάγεται από το Χωρίο Μονή της Νάξου. Ο παίχτης έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομών της Φλάσινγκ (Νέα Υόρκη).
Το ταλέντο του, μπήκε στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Έμπολι, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε αισθητή την παρουσία του στο τουρνουά ''Viareggio'' που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Τοσκάνη,

όπου δοκιμάζονται ταλέντα από όλο τον κόσμο, με παρόντες μάνατζερ και εκπροσώπων ομάδων.
Εκτός άψογος ποδοσφαιριστής, πάντως, είναι και υπόδειγμα πετυχημένου μαθητή, αφού ήδη έχει κερδίσει υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Αμερικής.
Αυτό το διάστημα ο νεαρός παίχτης βρίσκετε στις εγκαταστάσεις της Έμπολι στην Ιταλία, όπου δοκιμάζετε επί δύο εβδομάδες.
Και κάπου εδώ έρχεται και η εμπλοκή του ονόματος του μικρού, όσων αφορά την μετακίνηση του στην ΑΕΚ, καθώς ο πατέρας του Αμβρόσιατου, που παράλληλα είναι και μάνατζέρ έχει έρθει ήδη σε επαφή με το επιτελείο του Βαγγέλη Βλάχου, ορίζοντας το ραντεβού για την δοκιμή του παίχτη στα Σπάτα μετά τις 15 Αυγούστου.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον νεαρό άσσο αναφέρουν ότι, πρόκειται για ένα πηγαίο ταλέντο, με άψογα τεχνικά χαρακτηριστικά. η θέση που αγωνίζεται είναι επιτελικό χαφ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου καλά σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Το sportcyclades.gr επικοινώνησε με τον Ντένη Αμβρωσιάτο, με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας δηλώνοντας:

«Η Έμπολι είναι μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου που δοκιμάζομαι από αυτήν. Για μένα αποτελεί παιδικό όνειρο να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες έχει κανονιστεί να περάσω από τις δοκιμές της ΑΕΚ και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε επίσης ότι προτιμά την περίπτωση της ΑΕΚ την οποία όπως λέει παρακολουθεί και θαυμάζει από μικρό παιδί.

«Θέλω να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε;.. Το θεωρώ τιμή μου που μου έγινε η πρόταση αυτή».

Ο Αμβρόσιατος τόνισε ότι, εφόσον τελικά ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις προτιμά την ΑΕΚ από την Έμπολι:

«Θα προτιμούσα σίγουρα την ΑΕΚ, αφού θα είμαι στην πατρίδα μου, θα μιλάω την γλώσσα μου και πάνω από όλα θα είμαι κοντά στους συγγενείς μου».

Υπάρχουν όμως και μερικά εμπόδια στην υλοποίηση της συνεργασίας αυτής, όπως είναι οι σπουδές του. Για το θέμα ο ίδιος είπε:

«Ένα πρόβλημα είναι η σπουδές μου, με τις οποίες πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω σε περίπτωση που τελικά μείνω στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα