Ένα πραγματικό θαύμα της ζωής

23:11 19/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ράιαν Μαρκίς είναι μια μοναδική περίπτωση παιδιού. Ο Ράιν γεννήθηκε με την καρδιά του εκτός του σώματος και μάλιστα στο μισό μέγεθος από το κανονικό καθώς δεν είχε προλάβει να αναπτυχθεί κανονικά.

Και οι δυο παθήσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες και ακόμα πιο σπάνιο είναι να συναντηθούν ταυτόχρονα σε έναν άνθρωπο.

Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι ο Ράιαν θα επιζήσει, καθώς συνήθως τα παιδιά που γεννιούνται με την καρδιά τους εκτός του σώματος πεθαίνουν σχεδόν αμέσως. Όμως ο Ράιαν, τρια χρόνια μετά, είναι ακόμα εδώ, για να

διαψεύσει τους πάντες.

Όταν η μητέρα του Ράιαν ήταν έγκυος 12 εβδομάδων, οι γιατροί ανακάλυψαν την πάθηση και συμβούλευσαν τους γονείς να τερματίσουν την κύηση, όμως αυτοί αρνήθηκαν.

Η σπάνια πάθηση ectopia cordis εμφανίζεται μόνο σε μια στις 8 εκατ. γεννήσεις και στο 90% των περιπτώσεων τα έμβρυα πεθαίνουν πριν γεννηθούν ή έως τρεις μετά τη γέννησή τους. Ωστόσο, ο Ράιαν δεν ήταν μόνο ένα παιδι στα 8 εκατ, αλλά είχε γεννηθεί με μόνο το δεξιό τμήμα της καρδιάς του ανεπτυγμένο.

Το γεγονός ότι ο Ράιαν επιβίωσε κατά τη γέννα, με τη βοήθεια 30 γιατρών, ήταν πολύ σημαντικό, ωστόσο η καρδιά του που ήταν εκτός του σώματος κινδύνευε με μόλυνση. Η μητέρα του θυμάται πως η καρδιά του καλυπτόταν μόνο από μια λεπτή μεβράνη.

Ο Ράιαν δυο εβδομάδες μετά τη γέννησή του υποβληθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, ενώ ως τα δυο του χρόνια έκανε δώδεκα επεμβάσεις. Οι γιατροί χαρακτηρίζυν θαύμα το γεγονός ότι επιβίωσε μετά από όλα αυτά.

«Απλώς συνέχιζε να πολεμά. Αρνιόταν να πεθάνει και συνέχιζε να αποδεικνύει στους πάντες ότι έκαναν λάθος», λέει η μητέρα του 3χρονου, Λέιχαν.

Σήμερα, ο Ράιαν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και ζει ευτυχισμένος μαζί με τους γονείς του και τις δυο του αδερφές. Η μητέρα του λέει ότι ίσως στο μέλλον χρειαστεί να κάνει μια ακόμα εγχείριση για την προστασία του στήθους του ή ακόμα και μεταμόσχευση, τώρα όμως είναι πολύ καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα