Ένας πραγματικός Σερ (VIDEO+ΦΩΤΟ)

13:48 8/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τον γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από τους πάγκους μετά από 26 χρόνια παρουσίας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που ο Σκωτσέζος τεχνικός από την Γλασκώβη κάθισε στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πολλές φορές τους οπαδούς της ομάδας, εντός και εκτός Αγγλίας, να του πουν ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τις μεγάλες στιγμές που έζησαν βλέποντας τα κατορθώματα των ομάδων που έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά από οκτώ χρόνια στην Αμπερντίν, ο Φέργκιουσον στις 6 Νοεμβρίου 1986 αναλαμβάνει

προπονητής στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Σημειώνεται πως την περίοδο που ανέλαβε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν στα χειρότερα της και μάλιστα ο Σκωτσέζος βρέθηκε ένα βήμα πριν την απόλυση αλλά έμεινε επειδή είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1990. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ είχε 18 πρωταθλήματα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις 7 και φέτος κατέκτησε το 20ο με την Λίβερπουλ να παραμένει στα 18.
Την σεζόν 1990-1991 σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Φέργκιουσον στο τιμόνι, η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων και το 1993 η ομάδα του Μάντσεστερ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1967.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει κατακτήσει πάνω από 50 τίτλους ως προπονητής, σε Αγγλία και Σκωτία, ενώ παραμένει ο μοναδικός τεχνικός που επί 20 χρόνια καταφέρνει να τερματίζει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.
Το 2011 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που ανέλαβε την ομάδα και για αυτό η βασική κερκίδα του "Ολντ Τράφορντ" πήρε το όνομα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ενώ ένα χρόνο αργότερα η διοίκηση ανακοίνωσε την ανέγερση αγάλματος προς τιμήν του έξω από το γήπεδο.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει καθοδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 1498 παιχνίδια με απολογισμό 894 νίκες, 337 ισοπαλίες και 267 ήττες. Μάλιστα πριν λίγο καιρό το τηλεοπτικό δίκτυο SkySports ετοίμασε ειδικό αφιέρωμα για την συμπλήρωση 1000 παιχνιδιών του Φέργκιουσον στο πρωτάθλημα.
Οι αναμνήσεις που χάρισε στον σύλλογο θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες των οπαδών της ομάδας τόσο αυτών που τον έζησαν όσο και των επόμενων γενεών, αφού το έργο που άφησε είναι μεγάλο... Και τι καλύτερο τέλος από το να αποχωρήσει σαν πρωταθλητής, όπως του αξίζει...

Keywords
Τυχαία Θέματα