Ένταση στη Χαλυβουργία

11:52 23/7/2012 - Πηγή: AEK365

Και σήμερα επικράτησε ένταση μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδα απεργών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τον Σκάι, ένας από τους απεργούς νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι απεργοί ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, περίπου 150 εργαζόμενοι

βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένες για τέταρτη ημέρα έξω την κεντρική πύλη του εργοστασίου, ενώ οι αστυνομικοί επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους εργαζόμενους θέλουν να εργαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει ορισμένοι εργαζόμενοι στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Επίσης λόγω της κινητοποίησης μετ' εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σήμερα, Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας, στις 7:30 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σάββατο. Συγκεκριμένα, 164 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και πέντε κατά.

Keywords
Τυχαία Θέματα