Ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης

12:07 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Εντάσεις δημιουργεί στην κυβέρνηση η λήψη για τα νεα μέτρα, με τον κ. Καρατζαφέρη να αφήνει απο χθες έντονες υπόνοιες ότι θα παραιτηθεί.

Όπως φαίνεται από τη στάση που τήρησε ο Γ.Καρατζαφέρης τα τελευταία 24ωρα -και ιδίως κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τετάρτης- ο ΛΑΟΣ

βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κυβέρνηση. Με αυτό το δεδομένο, το σενάριο του ανασχηματισμού γίνεται πλέον ορατό. Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, πολλές φορές σημειώθηκε εμπλοκή, λόγω των έντονων διαφωνιών μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά για τις συντάξεις. Ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε να μην θιγούν οι κύριες συντάξεις, ενώ ο Αντ.Σαμαράς ήταν κάθετος στο ζήτημα των επικουρικών, στο οποίο είχε τη στήριξη του κ. Καρατζαφέρη.

Ο Γ.Καρατζαφέρης, έχοντας δηλώσει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την επιφύλαξή του για το νέο πακέτο των επώδυνων μέτρων, τόνισε ότι παρέμεινε στη σύσκεψη μόνο για να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των επικουρικών.

Οι εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι ο Γ.Καρατζαφέρης παρέδωσε σημείωμα στον Λ.Παπαδήμο με το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. «Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να "υπογράψω" μια σύμβαση εντός ελαχίστων ωρών, της οποίας το περιεχόμενο δεν με βρίσκει σύμφωνο» φέρεται να σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Δεν θα ψηφίσουμε εάν δεν έχουμε έγγραφες διαβεβαιώσεις για την νομιμότητα των μέτρων» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο Mega o βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης, παραπέμποντας στο αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ για διαβεβιώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Δεν ψηφίζω με το πιστόλι στον κρόταφο· διαφωνώ με πολλά από όσα προβλέπει το μνημόνιο» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε περίπτωση που ο ΛΑΟΣ αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, είτε για να συμπληρώσει τα τέσσερα κενά που θα δημιουργηθούν, είτε προς την κατεύθυνση ενός γενικότερου ανασχηματισμού με τεχνοκράτες.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, το έμμεσο αίτημα έχει τεθεί εκ μέρους του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου, ενώ ομάδα βουλευτών που πρόσκειται στον Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνουν υπογραφές και προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Λουκά Παπαδήμο.

Οι βουλευτές αυτοί, αν και δεν συνδέουν άμεσα το ζήτημα της ψήφισης του μίνι Μνημονίου με το «πολιτικό αντάλλαγμα» της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να κληθούν να ψηφίσουν τα επώδυνα αυτά μέτρα και σε ένα μήνα να γίνουν εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα