Επειγόντως λεφτά ή τέλος η Ευρώπη για την ΑΕΚ

23:57 7/2/2012 - Πηγή: AEK365

Το χθεσινό... προσκλητήριο της ΟΥΕΦΑ στην ΑΕΚ, για να περάσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της, προκειμένου να αποδείξει ότι βρίσκεται σε πορεία εξυγίανσης, μπορεί να βάλει... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες έχει η Ένωση για τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς αγώνες της επόμενης περιόδου (και πιθανότατα και στη συμμετοχή

της στη Σούπερ Λιγκ). Το aek365 σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, όπως έχουν αυτή τη στιγμή και ποιοι είναι οι σοβαρότατοι κίνδυνοι της ομάδας, αν δεν ληφθούν ούτε τώρα γενναίες αποφάσεις από τους μετόχους.

Τα χρήματα των μετόχων και η διαχείρισή τους

Η πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη προς του μετόχους, όπως αποκαλύφθηκε χθες, είναι να βάλουν 4 εκατ. ευρώ οι ίδιοι, ενώ εκείνος με τη σειρά του να φέρει άλλα 3 εκατ. ευρώ, ως ταμειακή διευκόλυνση και παράλληλα να αποπληρωθεί το δάνειο της Morgan Stanley. Αν συμβεί αυτό, επειδή η ΟΥΕΦΑ διαβάζει νούμερα, ουσιαστικά θα φανεί πως η εταιρία «καθάρισε» περίπου 14 εκατ. ευρώ από ζημιές και υποχρεώσεις της (ανεξάρτητα με το πόσα χρήματα θα δοθούν στην Morgan Stanley). Σίγουρα θα πρόκειται για το καλύτερο σενάριο, όμως αποδεδειγμένα δεν φτάνει από μόνο του. Και γιατί το λέμε αυτό. Το άνοιγμα της φετινής περιόδου είναι σαφώς μεγαλύτερο και θα πρέπει να γίνουν αρκετοί διακανονισμοί. Και δεν συζητάμε μόνο για παίκτες και υπαλλήλους, που θεωρητικά είναι και το πιο εύκολο, αλλά και προς άλλους (εταιρίες και πρώην παίκτες), όπου έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Βεβαίως, όταν έχει στο χέρι 7 εκατ. ευρώ, σίγουρα μπορείς να πετύχεις ευνοϊκούς διακανονισμούς και είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Όμως εδώ υπάρχουν δύο τινά. Αφενός θα πρέπει αυτά τα χρήματα να μπουν (ακόμα δεν υπάρχει επίσημη θέση των μετόχων για το αν και πόσα θα βάλουν) και αφετέρου να υπάρξουν άνθρωποι που θα πετύχουν τους ευνοϊκότερους διακανονισμούς. Στελέχη που τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν στην εταιρία και που ίσως, τη δεδομένη στιγμή, είναι και αυτά που θα παίξουν τον πιο καταλυτικό ρόλο. Και όλα αυτά μέσα σε μία εβδομάδα κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση.

Το... καταστροφικό σενάριο

Επειδή ακόμα η διοίκηση δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις των μετόχων, από σήμερα κιόλας έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλάνο που θα μπορεί να πείσει την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε πορεία εξυγίανσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα, αν δεν υπάρξει κάποια εισροή χρημάτων και αποπληρωμή, τουλάχιστον ληξιπρόθεσμων οφειλών (και βεβαίως νέοι και συγκεκριμένοι διακανονισμοί), θεωρείται απίθανο η ΑΕΚ να περάσει αυτό το... σκαλοπάτι και να πάει στην καταληκτική ημερομηνία της εξέτασης των φακέλων, όλων των ομάδων της Ευρώπης, που είναι στις 31 Μαρτίου.

Παρόλα αυτά, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει έστω και με τα χειρότερα δεδομένα και αυτό διότι αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί και απολογηθεί, όπως έχει κληθεί να κάνει, σίγουρα θα «ελαφρύνει» τη θέση της και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα είναι (

Keywords
Τυχαία Θέματα