Επέστρεψε στις νίκες ο Ρόμνεϊ

13:22 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Με το 38% των ψήφων, ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε το Σάββατο εσωκομματική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στο Μέιν στο πλαίσιο της διαδικασίας για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και πάλι με

μια ελάχιστη διαφορά 196 ψήφων από τον δεύτερο Ρον Πολ.

Ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, απέσπασε το 36%, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ 18% και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιουτ Γκίνγκριτς μόλις το 6% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών ψηφοφοριών που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, ο Ρόμνεϊ έχει κερδίσει σε τέσσερις πολιτείες: το Νιου Χάμσαϊρ, τη Φλόριντα, τη Νεβάδα και το Μέιν.

Τέσσερις νίκες έχει καταγράψει και ο Σαντόρουμ στο Μισούρι, τη Μινεσότα, την Αϊόβα και το Κολοράντο, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς έχει κερδίσει στη Νότια Καρολίνα.

Οι επόμενες προκριματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Φεβρουαρίου στην Αριζόνα και την πολιτεία απ' όπου κατάγεται ο Μ.Ρόμνεϊ, το Μίσιγκαν.

Η μεγάλη αναμέτρηση των τεσσάρων υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα είναι στις 6 Μαρτίου, οπότε διεξάγεται εσωκομματική ψηφοφορία ταυτόχρονα σε 11 πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα