Επικυρώθηκε η βαθμολογία, υποβιβάζεται οριστικά η ΑΕΚ

17:29 13/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οριστικός θα πρέπει να θεωρείται ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, έπειτα από την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sport-fm και του Άρη Ασβεστά, η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και αν η Ένωση έφτανε μέχρι τέλους την καταγγελία σε βάρος του Άρη και δικαιωνόταν, ο υποβιβασμός της ομάδας της Θεσσαλονίκης

θα σήμαινε την άνοδο ακόμη μιας ομάδας από τη Β' εθνική και όχι την παραμονή της ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι: «η διοργανώτρια Αρχή επικύρωσε τη Δευτέρα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στο σύνολο της. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση υποβιβάζεται και με τη βούλα στη Β' Εθνική και δεν μπορεί τίποτα πλέον να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΠΟ δικαιώσει την ΑΕΚ για την καταγγελία που έχει κάνει και άρα ο Άρης υποβιβαστεί, τότε τη θέση του Άρη θα την πάρει ομάδα από τη Football League και όχι η Ένωση.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Σούπερ Λίγκα παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΠΟ για δυο λόγους: α) Διότι το άρθρο 35 του ΚΑΠ απορρέει από το άρθρο 68 του καταστατικού της FIFA, το οποίο προβλέπει ότι οι ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλονται από τις ομοσπονδίες και β) επειδή πάντα για όλες τις περιπτώσεις προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια στο παρελθόν έχει επιληφθεί η ΕΠΟ».
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του aek365 για την απόφαση της ΑΕΚ να αποσύρει την καταγγελία καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι άνθρωποι της Ένωσης θα ζητούσαν την αναβολή της επικύρωσης της βαθμολογίας μέχρι να βγει απόφαση για τον Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα