Επιστολή του Παντελή Θαλασσινού

11:13 18/5/2012 - Πηγή: AEK365

Συζητώντας για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προχθες με την παρεα μου, έγινα έξαλλος, όταν μεταξύ τυρού και αχλαδιού άκουσα, ότι η ΕΠΟ ασκώντας εξουσία πιέζει μέσω των τοπικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων, μικρα και ανήμπορα ερασιτεχνικά Σωματεία, να ανταποκριθούν στα χρέη τους, κι ότι οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, λες κι ειναι υπάλληλοί της, τρεχουν να τη διευκολύνουν.
Για να χορτασει το μεγάλο αυτό θεριό, του δίνουν πρός βρώσιν τα παιδιά τους. Τα ερασιτεχνικά Σωματεία.. Οι Ένωσεις μας, η μάνα μας δηλαδή, μας σερβίρει για φάγωμα!

Η ΕΠΣ Πειραια, όπως λέει το καταστατικό της, οργανωτικά έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται ανά 4ετία. (Πλέον με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, έχοντας πλέον την ελάχιστη αντιπολίτευση. Πως άλωστε θα μοιάζει με τον κατάπτυστο κοινοβουλευτισμό μας; Αυτό απεφασίσθει πριν ενα χρόνο, με το σήκωμα ενός χεριού, για να μην πω δια "βοής", ενω το σωστό θα ήτο με κρυφή ψηφοφορία. Ποιος θα τολμουσε να μη σηκώσει το χερι του, σε προταση της Ένωσης και μάλιστα μπροστα στον Πρόεδρο; )
Δεν νομίζω όμως, ότι υπάρχει πραγματική αυτοτέλεια στις Ενώσεις. Το λέω αυτό γιατι έχει βουίξει το σύμπαν, ότι ένα μεγάλο ποσό χρεών της ΕΠΟ, (εκατομμυρίων ευρώ), πρός τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, παρεγράφη πρόσφατα, όχι όμως και τα χρέη των ερασιτεχνικών σωματείων πρός αυτην. Άκούστηκαν επίσης, και αυξήσεις εν καιρω κρίσης, σε ομοσπονδιακούς προπονητές, της τάξης του 54%. (Ας τα ψαξει κάποιος, δημοσιογράφος, γιατι μπορει και να ισχύουν. Αν δεν ισχύουν, ζητω εκ των προτέρων συγνώμη, για το κουτσομπολιό.., και προσωπικά θα ήθελα να μην ειναι έτσι. )
Όμως όλοι μας, λίγο ως πολύ ξέρουμε ή φανταζόμαστε, πως δουλεύει το σύστημα το σημερινό και ποιοι ψηφίζουν, για να βγουν οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο, αλλα κυρίως με ποια κριτήρια. Και δεν εννοώ μονο το ποδόσφαιρο.
Υπενθυμίζω ότι η ΕΠΣΠ, μαζί με άλλες Ενώσεις, ιδρυσαν την ΕΠΟ, αλλά, αντι να την ελέγχουν, και να απαιτούν, εξουσιάζονται απ αυτη, μεσα σ αυτο το σύστημα, των μοντερνων επιστημών, (Δημόσιες σχεσεις, υποσχέσεις και μεγαλεπίβολες προτάσεις, απορρόφηση, προώθηση και ανταλλαγή υπαλλήλων παραγόντων και Διαιτητων, πολλοί φορές ανεπαρκέστατων, και με πλημμελή ικανότητα), δεν παιρνουν το μερος των σωματείων τους, ως θα ώφειλαν, σε αβάσταχτες για τα σωματεία, αποφάσεις της ΕΠΟ.. Αυτό απο μόνο του, με κάνει, να συμπεράνω, οτι η εξουσία ασκειται εκ των άνωθεν φορέων, κι ότι δεν υπάρχει, αυτοτέλεια!!!
Η Ενωση του Πειραια, απειλει με επιστολές τα Σωματεια της, πως αν δεν εξωφληθει η ΕΠΟ, απ τα προστιμα που τους εχουν επιβληθει, τις περιόδους, που έπαιζαν στα πρωταθλήματα - της λεγόμενης - Δ' Εθνικής, οτι δε θα παιξουν στα μπαραζ για ανοδο στη Δ Εθνική, και θα αποβληθουν και απο όλες τις κατηγορίες της.. (Χρησιμοποιώ, πληθυντικό αριθμό, και οχι το όνομα του Αρη Αμφιάλης, γιατι φαντάζομαι, ότι αυτό θα ίσχυε, για οποιοδήποτε Σωματείο.) Κι αυτό συμβαίνει, σήμερα που ο Αρης Αμφιάλης, δεν αγωνίζετα
Keywords
Τυχαία Θέματα