Επιστροφή Δέλλα, σκέψεις για Καφέ

18:15 21/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ γύρισε τα ξημερώματα από την Μόσχα από ένα κοπιαστικό ταξίδι και αύριο θα μπει πάλι στο αεροπλάνο για να πάει στο Ηράκλειο, αφού μια ημέρα μετά δίνει το δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στο Γεντί Κουλέ ο Νίκος Κωστένογλου έχει αποφασίσει να κάνει αλλαγές στην 11αδα του. Σκέφτεται να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική, να έχει καλύτερη οργάνωση με την

μπάλα στα πόδια του, δίχως όμως να διαφοροποιήσει το «σφιχτό» κέντρο με τους τρεις χαφ. Δηλαδή, να βάλει πάλι δύο «κόφτες» με ένα μπροστά τους που θα έχει τον ρόλο το ενδιάμεσου με την επίθεση.

Και το ρόλο αυτό ο «Κωστέ» σκέφτεται να τον αναθέσει στον Καφέ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πήρε συνολικά με Ολυμπιακό και Λοκομοτίβ Μόσχας συνολικά 80 λεπτά συμμετοχής και αρχίζει να αποκτά ρυθμό. Χθες βεβαίως όταν το παιχνίδι άνοιξε στην επανάληψη δεν μπορούσε να βοηθήσει σε καμία περίπτωση ως «κόφτης», αλλά στο Ηράκλειο ο προπονητής του τον θέλει για την θέση που ξέρει καλά, καθώς κινείται στον άξονα πατώντας περιοχή, αλλά και έχοντας επιστροφές.

Στην θέση του Κάλα, θα μπει ο Δέλλας. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη του Κωστένογλου, αφού θέλει να διατηρήσει τον Μανωλά λόγω ταχύτητας καθώς συμπληρώνει τον «Τράι» που δίνει σιγουριά με την μπάλα στα πόδια και ηρεμία στην άμυνα καθοδηγώντας την. Ετσι, ο 41χρονος τεχνικός με Δέλλα να οργανώνει από πίσω και τον Καφέ στον άξονα, έχοντας βοήθειες από τον Βάργκας και τον Γκέντσογλου, θέλει να βγάζει σωστά την μπάλα από την άμυνα του και να οργανώνει το παιχνίδι του.

Ο Λεονάρντο θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Λυμπερόπουλος θα είναι ο σέντερ φορ. Ετσι, η ΑΕΚ θα είναι πιο απειλητική στην επίθεση συγκριτικά με την τριάδα της επίθεσης που ξεκίνησε στην Μόσχα. Για την θέση δεξιά, ο Σιαλμάς «κέρδισε» πόντους στην Ρωσία με το γκολ και την επιθετική διεισδυτικότητα του, ενώ ο Χοσέ Κάρλος μπορεί να προσφέρει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σε μια «κλειστή» άμυνα και καλά στημένα. Οσον αφορά τον Μπερνς δύσκολα θα παίξει πάλι βασικός.

Στα άκρα της άμυνας δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Ο Γεωργέας δεν είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ πίσω δεν υπάρχει δεύτερος αριστερός μπακ (ο Λαγός προέρχεται από δύο σερί ματς ως αριστερός χαφ και εξτρέμ αντίστοιχα). Ετσι, Κοντοές (δεξιά) και Καράμπελας (αριστερά) θα είναι πάλι στην 11αδα. Ο Κωστένογλου δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μάκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα