Επιστροφή για δύο σε Ηρακλή

19:50 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Κιβρακίδης και Τσιλιανίδης, που παραχωρήθηκαν ως δανεικοί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στον Αιγινιακό, αφού πραγματοποίησαν την πρώτη του προπόνηση μετά την επάνοδό τους στον Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Κυριάκος Κιβρακίδης: «Είναι μεγάλη τιμή να φοράς την φανέλα του Ηρακλή. Έχουμε να κάνουμε με έναν σύλλογο σπουδαίο,

στον οποίο καθένας θα ήθελε να αποτελεί μέλος του. Νιώθω πολύ χαρούμενος που παίζω στον Ηρακλή και φοράω αυτή την δοξασμένη φανέλα.

Από τον δανεισμό πήραμε στα πόδια μας τα παιχνίδια που θέλαμε. Μάθαμε πολλά στον Αιγινιακό , καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας τον στόχο της ομάδας που ήταν η άνοδος και τώρα γυρίσαμε πίσω με σκοπό να κάνουμε δώσουμε ό,τι μπορούμε στον Ηρακλή.

Προσωπικά έχω να προσφέρω το πάθος που έχω για τον Ηρακλή αλλά και την προσπάθεια που θα καταβάλλω για να βοηθήσω όσο μπορώ μέσω των ικανοτήτων μου. Όσο για την καθιέρωση στον Ηρακλή είναι δύσκολο για έναν παίκτη καθώς δεν εξαρτάται μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες η παρουσία του στους αγώνες.

Παίζουν πολλοί παράμετροι τον ρόλο τους, οι οποίοι μπορούν να σε καθιερώσουν σε μια ομάδα. Ίσως ένας παίκτης νεαρός προερχόμενος από το εξωτερικό να αγωνίζονταν πιο εύκολα ως βασικός. Εμείς γυρίσαμε για να μείνουμε και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε. Θα δείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάθε στόχο στον προπονητή μας, ώστε να υπολογίζει σε μας την νέα χρονιά.

Ο Ηρακλής είχε δύσκολη χρονιά, διότι είχε δυνατούς αντιπάλους να αντιμετωπίσει. Τα παιδιά έδειξαν σε ποιον σύλλογο αγωνίζονται. Δεν παίζουν για τον εαυτό τους αλλά παίζουν για την ομάδα. Πιστεύω ότι το φετινό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Football League που έχει γίνει. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζω και ξέρω ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους».

Κοσμάς Τσιλιανίδης: «Είναι πολύ τιμητικό για εμάς και παράλληλα δύσκολο, καθώς αυτή η φανέλα κουβαλάει ένα ειδικό βάρος. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκώνεις βαριές φανέλες έχοντας πίσω σου πολύ κόσμο και ευθύνες. Αυτό όμως είναι και το ωραίο μέσω του οποίου γινόμαστε καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγύρισα να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα.

Από τον Αιγινιακό αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες, δουλέψαμε σκληρά, βελτιωθήκαμε ατομικά και στον τομέα της τακτικής. Αυτό που κρατάμε κυρίως είναι οι εμπειρίες, δηλαδή ό,τι μας λείπει λόγω ηλικίας αλλά και ότι συμμετείχαμε στην επίτευξη της ανόδου του Αιγινιακού στα σαλόνια της Football League. Γεγονός διόλου δύσκολο, διότι υπήρχαν ομάδες δυνατές και ανταγωνιστικές, κόντρα στις οποίες καταφέραμε και τα βγάλαμε πέρα.

Αυτό που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα είναι να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κερδίζει σε κάθε αγώνα και συνάμα το πάθος μου και την αγάπη μου για τον Ηρακλή. Από εκεί και μετά στην χώρα μας συνήθως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές παραμελούνται. Με την οικονομική κρίση όμως οι σύλλογοι υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε αυτούς.

Ο Ηρακλής, παρότι είναι μια ομάδα από την οποία πέρασαν αξιόλογοι ξένοι παίκτες, στηρίζει και εμπιστεύεται τους νεαρούς Έλληνες. Τώρα για να καθιερωθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, πρέπει να βασιστεί στα πόδια του και στο μυαλό του.

Πάντα δίπλα του πρέπει να στέκονται άνθρωποι που τον στηρίζουν, δουλεύουν σκληρά μαζί του και τον προστατεύουν από ό,τι του αποσπά την προσοχή. Εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάλα στον Ηρακλή. Εάν δεν το ελπίζαμε δεν θα ήμασταν εδώ. Σχετικά με την πορεία του Ηρακλή ξεκινήσαμε στο πρώτο εξάμηνο πολύ δύσκολα. Ήμασταν και εμείς παρόντες.

Όμως δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε. Στην συνέχεια τα παιδιά έδειξαν πρώτα από όλα ποιοι είναι οι ίδιοι ως ποδοσφαιριστές, σε ποιο σύλλογο αγωνίζονται, τι φανέλα σηκώνουν αλλά και ότι είναι άξιοι που βρίσκονται εδώ. Κατάφεραν να αποδείξουν σε όλους ότι ο Ηρακλής θα πρωταγωνιστήσει φέτος, πράγμα το οποίο στην αρχή οι περισσότεροι δεν το περίμεναν και έκαναν λάθος».

Keywords
Τυχαία Θέματα