Απόδραση τίτλου από το «Σαν Πάολο»

16:01 11/1/2015 - Πηγή: AEK365

SERIE A- 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 1-3
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Με το διπλό απέδρασε από το «Σαν Πάολο» η Γιουβέντους, που κέρδισε με 3-1 τη Νάπολι και ξέφυγε ξανά από τη Ρόμα.

Στο 18ο λεπτό μετά από αδράνεια του Κάσερες ο Ντε Γκουζμάν βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 27'΄ο Μπουφόν είπε όχι σε σουτ του Μπρίτος. Και στο 29' η Γιουβέντους πήρε κεφάλι στο σκορ στην πρώτη της ουσιαστικά φάση στο ματς. Μετά από κόντρες η μπάλα βγήκε στη γωνία της περιοχής, απ' όπου ο Πογκμπά με τρομερό σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Ράφαελ.

Η Νάπολι

μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 64ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Ιγκουαΐν με πλασέ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-1. Ωστόσο στο 69ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίρλο, ο Κάσερες έκανε το 2-1. Η Νάπολι πέτυχε γκολ στο 73ο λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Μπουφόν, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ιγκουαΐν έκανε τρομερή ενέργεια αλλά την τελευταία στιγμή ο Ογκμπόνα του έβαλε την κόντρα. Και από το κόρνερ η Γιούβε έφυγε στην κόντρα και ο Βιδάλ με όμορφο σουτ έκανε το 3-1.

ΝΑΠΟΛΙ: Ράφαελ, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Αλμπιόλ, Μάτζιο, Γκαργκάνο (83' Σαπάτα), Λόπες, Ντε Γκουζμάν, Χάμσικ (60' Μέρτενς), Ιγκουαΐν, Καγιεχόν (73' Γκαμπιαντίνι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες (80' Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Πογκμπά (70' Λιχτστάινερ), Τέβες, Γιορέντε (75' Μοράτα)

ΚΑΛΙΑΡΙ-ΤΣΕΖΕΝΑ: 2-1
Γήπεδο: Σεντ Ελία

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Κάλιαρι, που κέρδισε με 2-1 την Τσεζένα και τις ξέφυγε με 6 βαθμούς.

Η Κάλιαρι μπήκε δυνατά στο ματς και στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 11 μέτρα τον Λεάλι, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος έκανε το 1-0. Η Κάλιαρι ήταν σαφώς ανώτερη και στο 27ο λεπτό ο Ντονσά έκανε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Τσεζένα ήταν να μειώσει με τον Μπριέντζα στο 89ο λεπτό.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Μπρκιτς, Ροσετίνι, Μπαλτζάνο (59' Πιζάνο), Αβελάρ, Καπουάνο, Ντονσά, Ντεσένα, Έκνταλ, Κρισέτιγκ, Πέδρο (66' Κάιο), Λονγκό.

ΤΣΕΖΕΝΑ: Λεάλι, Βόλτα, Καπέλι, Μάγκνουσον, Ματσότα, Κασκιόνε, Ντεφρέλ, Βαλτζάνια (72' Πουλτζέτι), Γκιόργκι (79' Καρμπονέρο), Μπριέντζα, Ροντρίγκες (61' Ντζούριτς).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ: 4-3
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Στις νίκες επέστρεψε η Φιορεντίνα, που κέρδισε την Παλέρμο με 4-3.

Στο 6ο μόλις λεπτό, ακυρώθηκε γκολ του Γκόμες, αλλά στο 20' ο Πασκουάλ με όμορφο συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής, έκανε το 1-0 για τους «βιόλα». Η Φιορεντίνα άγγιξε το 2-0 στο 24ο λεπτό, καθώς το πανέμορφο σουτ του Βαλέρο, τράνταξε το δοκάρι της Παλέρμο, ενώ στο 42' οι «βιόλα» είχαν κι άλλο δοκάρι με τον Πισάρο.

Η Φιορεντίνα πίεσε και στην επανάληψη και στο 51ο λεπτό ο Μπασάντα έκανε το 2-0. Ωστόσο το σκηνικό άλλαξε άρδην στη συνέχεια, με την Παλέρμο να μειώνει στο 59ο λεπτό με τον Κέισον και να κάνει το 2-2 με τον ίδιο παίκτη στο 61'. Ο Κέισον είχε μπει στο ματς στο 53ο λεπτό στη θέση του Μαρέσκα. Ωστόσο στο 65ο λεπτό η Φιορεντίνα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ του Κουαδράδο. Στο 74ο λεπτό ο Χοακίν έκανε το 4-2 για να μειώσει με πέναλτι ο Μπελότι στο 81'.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Πασκουάλ, Μπασάντα, Τόμοβιτς, Αλόνσο (75' Ρίτσαρντς), Χοακίν, Πισάρο, Φερνάντες (86' Βάργκας), Βαλέρο, Κουαδράδο (82' Κούρτιτς), Γκόμες.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Σορεντίνο, Μοργκανέλα, Μουνιός, Γκονζάλες, Μπαρέτο, Λαζάαρ (64' Έμερσον), Φεντάλ, Μπαρέτο, Μαρέσκα (53' Κέισον), Ριγκόνι (81' Μπολτζόνι), Βάσκες, Ντιμπάλα.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΕΜΠΟΛΙ: 1-0
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Την εντυπωσιακή της φετινή πορεία συνέχισε η Σαμπντόρια, που κέρδισε με 1-0 την Έμπολι κι έπιασε τετράδα.

Πολύ κακό τα πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην έχουν σχεδόν καμία καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό ο Έντερ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι, Γκασταλντέλο, Σιλβέστρε, Ρεγκίνι, Παλόμπο, Σοριάνο, Ομπιάνγκ, Ντάνκαν (79' Ρίτσο), Έντερ (85' Κρστίσιτς), Μπεργκέσιο (64' Οκάκα)

ΕΜΠΟΛΙ: Σέπε, Ρουί, Χισάι, Ρουγκάν, Μπάρμπα, Κρότσε, Βαλδιφιόρι, Βέρντι (42' Ζιελίνσκι), Βεσίνο (79' Ταβάνο), Μακαρόνε (57' Μχελίτζε), Πουτσιαρέλι

ΒΕΡΟΝΑ-ΠΑΡΜΑ: 3-1
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Σημαντική νίκη με 3-1 πήρε η Βερόνα κόντρα στην Πάρμα και τα βύθισε κι άλλο στη βαθμολογία.

Στο 7' και στο 10' οι Τόνι και Σαβιόλα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 19' ο Τόνι αστόχησε σχεδόν εξ επαφής. Στο 32ο λεπτό ο Μιράντε σταμάτησε εντυπωσιακά τα πλασέ του Σαβιόλα, αλλά στο 39' ο Σάλα έκανε το 1-0 για τη Βερόνα.

Η Πάρμα μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 63ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με τον Λόντι. Ωστόσο στο 70ο λεπτό ο πολύπειρος Λούκα Τόνι, έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Βερόνα, με 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Βαλότι.

ΒΕΡΟΝΑ: Μπενούσι, Μάρκες, Μάρκεθ, Ροντρίγκες, Μπρίβιο, Μάρτιτς (82' Σόρενσεν), Γρέκο, Ταχτσίδης, Σάλα (67' Βαλότι), Τόνι, Σαβιόλα (74' Λόπες).

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Παλέτα, Γκόμπι, Κασάνι (57' Ριζπόλι), Λουκαρέλι, Ντε Τσέλιε (75' Μπινταουί), Κόστα, Λόντι, Μάουρι, Κασάνο, Παλαντίνο (81' Πότσι)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΚΙΕΒΟ: 1-1
Γήπεδο: Ατζούρι Ντ' Ιτάλια

Χαμένες βγήκαν Αταλάντα και Κιέβο που κόλλησαν στο 1-1.

Στο 9ο λεπτό ο Σκελότο αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 16' ο Ντένις έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Αταλάντα. Στο 27ο λεπτό η κεφαλιά του Παλόσκι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 31' και στο 34' ο Μοράλες έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 55' και στο 56' οι Παλόσκι και Πινίγια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο 72' ο Τζαπακόστα έκανε το 1-0 για την Αταλάντα. Ωστόσο στο 89ο λεπτό η Αταλάντα έχασε με κόκκινη τον Μπελίνι κι ένα λεπτό αργότερα ο Λαζάρεβιτς έφερε στα ίσα το σκορ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Ντραμέ (86' Ντελ Γκρόσο), Στεντάρντο, Μπιάβα, Μπελίνι, Τζαπακόστα, Μπελίνι, Μπαζέλι (65' Τσιγκαρίνι), Καρμόνα, Μοράλες, Πινίγια (64' Μπιάνκι), Ντένις

ΚΙΕΒΟ: Μπιθάρι, Σέζαρ, Νταϊνέλι (76' Πελισιέ), Φρέι, Ζουκάνοβιτς, Μπίρσα (79' Λαζάρεβιτς), Ίζκο, Σκελότο (46' Γκαμπερίνι), Κόφι, Παλόσκι, Μετζιορίνι

ΡΟΜΑ-ΛΑΤΣΙΟ: 2-2
Γήπεδο: Ολίμπικο

Τι κι αν έχει πατήσει τα 38' ο Φραντσέσκο Τότι παραμένει μεγάλη κλάση για το Ιταλικό κι Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Ρόμα βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη μισητή Λάτσιο, αλλά ο Τότι με δύο όμορφα γκολ έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην ομάδα του.

Στο 3ο λεπτό το σουτ του Καντρέβα πέρασε λίγο άουτ, όπως κι εκείνο του Τζόρτζεβιτς στο 7', ενώ στο 12' ο Ντε Σάνκτις είπε όχι σε νέα προσπάθεια του Καντρέβα. Ο κίπερ της Ρόμα σταμάτησε και τον Παρόλο στο 20ο λεπτό, αλλά στο 25' ο Άντερσον τσίμπησε πανέμορφα για τον Μάουρι που από πολύ κοντά έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Ρόμα, στο 29' ο Άντερσον με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 2-0.

Η Ρόμα ανασυντάχθηκε στο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό ο Τότι με διαγώνιο πλασέ από δεξιά, μείωσε σε 2-1.Στο 60ο λεπτό η κεφαλιά του Μάουρι σταμάτησε στο δοκάρι της Ρόμα και στο 64' οι «τζιαλορόσι» έφεραν στα ίσα το ματς με ποιον άλλον; Ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Τότι με ένα ακροβατικό στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 2-2.

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Χολέμπας, Μαϊκόν, Αστόρι, Μανωλάς, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν (46' Λιάγιτς), Πιάνιτς, Φλορέντζι (46' Στρούτμαν), Τότι, Ιτούρμπε (81' Ντέστρο)

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Μπάστα, Ράντου, Ντε Φρι (75' Καβάντα), Τσάνα, Μάουρι, Μπίλια, Καντρέβα, Παρόλο, Άντερσον (65' Ονάζι), Τζόρτζεβιτς (65' Κλόζε)

ΙΝΤΕΡ-ΤΖΕΝΟΑ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: "ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΜΕΑΤΣΑ"

Στις 29 Οκτωβρίου ήταν η τελευταία φορά που η Ίντερ πανηγύρισε νίκη στην έδρα της και το κατάφερε ξανά στις 11 Ιανουαρίου με το 3-1 επί της Τζένοα.
Στο 12ο λεπτό ο Παλάσιο πήρε το ριμπάουντ, από σουτ του Ικάρντι και απόκρουση του Περίν, και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μαντσίνι η οποία διπλασίασε τα τέρματα της στο 39ο λεπτό.
Από εκτέλεση κόρνερ ο Ικάρντι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 πετυχαίνοντας το 10 γκολ σε 18 αγωνιστικές. Η μοναδική καλή στιγμή της Τζένοα ήταν στο 7ο λεπτό με τον Χαντάνοβιτς να επεμβαίνει αποτελεσματικά.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Λεστιέν στο 62ο λεπτό και μείωσαν σε 2-1 με τον Ίτζο στο 85ο λεπτό με προβολή έπειτα από απόκρουση του Χαντάνοβιτς σε σουτ του Κόστα.
Οι ελπίδες της Τζένοα για κάτι καλύτερο εξανεμίστηκαν τρία λεπτά αργότερα όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Νεμάνια Βίντιτς ξεμαρκάριστος έπιασε τη κεφαλιά κάνοντας το 3-1.
Με τη νίκη αυτή, η Ίντερ πλησίασε την 7η Μίλαν στον ένα βαθμό ενώ η Τζένοα παραμένει έκτη παρόλο που εδώ και τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει νίκη.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Αντρεόλι, Καμπανιάρο, Βίντιτς, Ντ' Αμπρόσιο, Παλάσιο (66' Κουζμάνοβιτς), Ποντόλσκι, Γκουαρίν, Μεδέλ (87' Κριν), Ερνάνες (74' Όμπι), Ικάρντι
ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Ντε Μάιο, Ίτζο, Μπουρντίσο, Αντονέλι, Εντένιλσον, Ρινκόν (80' Φετφατζίδης), Μπερτολάτσι (84' Κόστα) Λεστιέν, Φαλκέ, Μάτρι (52' Κούτσκα)

Keywords
Τυχαία Θέματα