Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ

23:02 24/5/2012 - Πηγή: AEK365

Θετικά αποτίμησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις επαφές Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ωστόσο εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ για τον τρόπο της κάλυψης των επαφών του.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής της επικοινωνιακής πολιτικής, Β.Μουλόπουλος, σημείωσε ότι στον γαλλικό Τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του προέδρου Ολάντ από το «Ολάντ-δρέου» και αυτή η δήθεν

ενόχληση εμφανίστηκε μόνο σε ελληνικά ΜΜΕ. Είπε ακόμη ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία».

Τα πυρά πήγαιναν σαφώς κατά κύριο λόγο προς το MEGA με τον κ. Μουλόπουλο να μιλάει για «κύκλωμα διαπλοκής» το οποίο όρισε ως: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος

«Αυτό το κύκλωμα που κυριάρχησε τα τελευταία 25 χρόνια και δημιούργησε ένα πολιτικό σύστημα, αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος ότι... σάπισε, αυτό το κύκλωμα λοιπόν φοβάται μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το κύκλωμα εμείς θα το σπάσουμε καθώς θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ», ανέφερε ωστόσο τόνισε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε κανάλια και εφημερίδες».

Απέδωσε σε προπαγάνδα φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει ΜΜΕ και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς».

Παράλληλα, υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300.

Όσον αφορά στις επαφές του κ. Τσίπρα, ο κ. Μουλόπουλος σημείωσε ότι το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως «όλοι αποδέχονται ότι η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της ευρωζώνης».

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι, οι οποίες δεν καλύφθηκαν από τα ΜΜΕ, όπως με τον Πιζανί, επικεφαλή του κυβερνητικού ινστιτούτου Μπριγκέλ (Bruegel think tank).

Keywords
Τυχαία Θέματα