«Έπρεπε να κάνουμε ανανέωση»

19:33 12/10/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη εφ ‘όλης της ύλης παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με αφορμή την Τακτική Γενική Συνέλευση αλλά και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΚΟΕ, μεθαύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Ο κ. Διαθεσόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές αυτές καθ' αυτές σημειώνοντας:

«Καταρχήν, όπως κάθε φορά, κάναμε κάποιες αλλαγές

στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν άνθρωποι που είτε επειδή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, είτε επειδή έχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους, δεν μπορούσαν να έχουν τη συμμετοχή και την παρουσία που θα έπρεπε. Έτσι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή έκρινα ότι εγώ και οι συνεργάτες μου έπρεπε να κάνουμε μια ανανέωση της τάξης περίπου του 25% του διοικητικού συμβουλίου. Τα κριτήρια που βάλαμε για να εμπλουτίσουμε την όλη σύνθεση του ΔΣ ήταν αυτά που νομίζω ότι εκφράζουν τη συνολική απαίτηση του χώρου μας. Επομένως, στην ανανέωση που κάνουμε υπάρχουν τρία άτομα με μεγάλο και πλούσιο παρελθόν στο χώρο της πισίνας. Πρόκειται για τους Σωτήρη Σταθάκη, Δήμητρα Μηνά και Σπύρο Μίχα. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι μεγάλες φυσιογνωμίες από το παρελθόν δεν έχουν φωνή μέσα στο ΔΣ. Ο δεύτερος λόγος είναι να μπούνε κάποιοι καταξιωμένοι παράγοντες από το χώρο μας, πρόεδροι σωματείων, οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλη έμφαση και δυναμική στο χώρο, όπως η κ. Στέλλα Λαζάρου - Τίγκα, ο κ. Αλέξανδρος Γαϊτανάρος και η κ. Δήμητρα Κλεώπα. Νομίζω πως έτσι γίνεται πιο αντιπροσωπευτική η παρουσία κάποιων ανθρώπων στα διοικητικά δρώμενα της Ομοσπονδίας. Υπήρχε μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να δεχτώ άλλους με βάση το καταστατικό για τον αριθμό των υποψηφίων.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίπαλος για τη θέση της προεδρίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, έχει τις προτεραιότητες του, έχει την προσωπική του ζωή. Η πόρτα είναι ανοιχτή, καμιά διαδικασία δεν εμπόδισε κανέναν, όποιος ήθελε μπορούσε να έρθει. Θα έλεγα ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για τον δικό μας χώρο, κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα σε όλα τα επίπεδα αναφοράς του αθλητισμού. Θεωρώ πως μια ευρύτερη παρουσία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν θα ήταν αρνητική».

Keywords
Τυχαία Θέματα