Έρχονται αλλαγές σε Τσ. Λιγκ και Europa League

11:09 13/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας SPORTDAY αποκαλύπτει πως ετοιμάζονται αλλαγές τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Europa League, αλλαγές που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το 2015 και για την επόμενη τριετία.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, η πιο βασική αλλαγή είναι αυτή που θέλει τον κάτοχο του Europa League

να κερδίζει αυτόματα μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη περίοδο. Οι άνθρωποι της UEFA σκέφτονται επίσης οι ομάδες των ημιτελικών ή των προημιτελικών του Europa League να κερδίζουν και εκείνες από ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Επίσης, η UEFA θέλει να βάλει τέλος στα... αδιάφορα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών στην φάση των ομίλων και για αυτό ετοιμάζει ανταμοιβές. Εκτός από το οικονομικό μπόνους, οι... αδιάφορες ομάδες θα προβλέπεται να παίρνουν και κάποιον βαθμό παραπάνω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Μια ακόμα αλλαγή που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι η καθιέρωση μονών αγώνων σε μια ή περισσότερες προκριματικές σειρές προκειμένου να μειωθούν σταδιακά οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση και γεωγραφικών κριτηρίων στις πρώτες προκριματικές φάσεις, για να αποφεύγουν οι ομάδες να κάνουν άσκοπα ταξίδια στην αρχή κάθε σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα