Έρχονται κατασχέσεις από αρχές Μαρτίου

09:24 12/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα έδωσε οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς όλους όσοι χρωστάνε στην εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου είναι έως τις 10 Μαρτίου να έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενους, που χρωστούν στην εφορία μίας ευγενική επιστολή - πρόσκληση για διευθέτηση των υποθέσεών τους. Η πρώτη αυτή επιστολή θα είναι, λέγεται, «ευγενική» και μεταξύ των άλλων θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός

για κάθε φορολογούμενο, ειδικός κωδικός, με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του, μέσω τράπεζας, με την εφορία του. Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες - ανάλογα δηλαδή εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση, ή ακόμη καλύτερα με την καταβολή όλου του ποσού - το χειρισμό της εκκρεμότητας.
Σε όσους δεν ανταποκριθούν, τότε θα σταλεί και μία δεύτερη επιστολή, με την οποία θα προειδοποιούνται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της προκατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων, φυσικά σε πιο αυστηρό ύφος από την πρώτη! Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν σε κατασχέσεις. Ειδικά για το θέμα των μισθών- από τους οποίους θα μπορούν να παρακρατούν ποσά για αποπληρωμή χρεών -οι εφορίες θα κατάσχουν όλα τα χρήματα άνω των 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που η εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών πάνε χειρότερα, τότε το όριο θα καθοριστεί στα 600 ευρώ.
Από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, τονίζεται ότι, όσον αφορά στα δημοσιεύματα «περί υποτιθέμενης μείωσης του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ενδεχόμενο. Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα