Έρευνα σε 1444 αστυνομικούς για το Χίλσμπορο

14:23 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο καιρό το πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής έδειξε πως για την τραγωδία στο Χίλσμπορο την ευθύνη την είχαν αστυνομικοί και όχι οι οπαδοί, 96 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους. Σήμερα, ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, Κέιθ Βαζ, δημοσιοποίησε τα ονόματα 1444 αστυνομικών οι οποίοι θα ερευνηθούν για τυχόν ευθύνες τους στην τραγωδία.
Ο μεγάλος αριθμός έχει προκαλέσει αίσθηση στην βρετανική Βουλή με πολλούς από αυτούς τους αστυνομικούς να έχουν αποσυρθεί.

Παράλληλα

μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ζήτησαν να γίνει έρευνα για τυχόν ευθύνη της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα το μέλος του Εργατικού Κόμματος, Στιβ Ρόδεραμ δήλωσε: "Ήξεραν ότι το Χίλσμπορο δεν είχε έγκυρο πιστοποιητικό ασφάλειας ωστόσο επέμεναν να γίνει το παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αν δεν το έκαναν, οι οπαδοί που έχασαν τις ζωές τους θα μπορούσαν να είναι ακόμα ζωντανοί. Πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν την πλήρη επιβολή του νόμου για τις φονικές αποφάσεις που πήραν τότε". Από την πλευρά του, ο Άντι Μπέρχαμ, και αυτός μέλος του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε: "Αυτός που αποφάσισε για το Χίλσμπορο και ο ιδιοκτήτης του είχαν και οι δυο καθήκον, είχαν βασική ευθύνη να διαβεβαιώσουν ότι μια έδρα για ημιτελικό είχε πιστοποιητικό ασφαλείας".

Keywords
Τυχαία Θέματα