Καθάρισε ο Κριστιάνο

15:04 10/3/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA 27η αγωνιστική

ΘΕΛΤΑ- ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-2
Γήπεδο: Μπαλαΐδος

Βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και το δείχνει σε κάθε ματς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο γκολ, οδήγησε τη Ρεάλ σε νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Θέλτα, η οποία το πάλεψε ως το τέλος.

Στα πρώτα 11 λεπτά η Θέλτα μπήκε πολύ δυνατά και ο Λόπεθ πραγματοποίησε τρεις πολύ μεγάλες επεμβάσεις, ενώ στο 24΄ο Βάρας έδιωξε με τα πόδια

το κοντινό πλασέ του Μπενζεμά. Στο 35΄λ η Ρεάλ έχασε μεγάλη τριπλή ευκαιρία ενώ στο 43' η κεφαλιά του Ρονάλντο σταμάτησε στο δοκάρι της Θέλτα.

Η Ρεάλ πίεσε στην επανάληψη και στο 54' και το 57' ο Βάρας πραγματοποίησε δύο μεγάλες εμβάσεις σε σουτ των Μπενζεμά και Μαρσέλο, αλλά στο 61' ο Ρονάλντο με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. ωστόσο η Θέλτα δεν το έβαλε κάτω και στο 63' ο Βαρας με σουτ μέσα από την περιοχή τα οποίο κόντραρε και στον Πέπε, έφερε στα ίσα το ματς. Στο 68' ο Λόπεθ είπε όχι σε σουτ Άσπας, αλλά στο 71' ο Ρονάλντο με πέναλτι έκανε το 2-1. Στο 75' ο Λόπεθ είπε εκ νέου όχι σε σουτ του Άσπας, ο οποίος αστόχησε από ιδανική θέση στο 84'. Στο 90' ο Ιγκουαΐν έχασε το άχαστο από το ένα μέτρο, ενώ στις καθυστερήσεις η Θέλτα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Παρκ.

ΘΕΛΤΑ: Βάρας Λάγο, Τούνιεθ, Ντεμίντοφ, Τζόνι, Ουμπίνια, Λόπεθ (55' Πράνιτς), Κρον Ντέλι (81' Παρκ), Λούκας (60' Μπερμέχο), Φερνάντεθ, Άσπας.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Πέπε, Εσιέν, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Κεντίρα (46' Αλόνσο), Μόντριτς, Οζίλ, Καγιεχόν (65' Κακά), Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Ιγκουαΐν)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.- ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: 0-1
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Όλα τα κάστρα πέφτουν κάποια στιγμή. Ακόμη και τα καλά οχυρωμένα. Στην 3η θέση έστειλε την Ατλέτικο η Σοσιεδάδ, καθώς τη νίκησε με 1-0 μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν». Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Ατλέτικο από τις 11/04/12 (Ρεάλ Μαδρίτης) στην Πριμέρα και πρώτη μετά από 14 σερί νίκες.

Το πρώτο μέρος δεν ήταν καλό και είχε μόλις ένα καλό σουτ του Αρντά στο 14ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Σοσιεδάδ ήταν σωστά στημένη και δεν άφησε χώρους στην Ατλέτικο, ενώ κυνηγούσε την κόντρα.

Σε μια τέτοια κόντρα στο 53' ο Γκριέσμαν έδωσε για τον Πριέτο κι εκείνος από κοντά πλάσαρε τον Κουρτουά κι έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια και έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, αλλά η Σοσιεδάδ κράτησε με νύχια και με δόντια μια πολύ σημαντική νίκη.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Μιράνδα, Χουανφράν, Λουίς, Γκοδίνβ, Γκάμπι, Αρντά, Ροντρίγκες (66' Γκαρσία), Κόκε (71' Αντριάν), Φαλκάο, Κόστα.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Μικέλ, Λα Μπέγια, Κ.Μαρτίνεθ, Ι.Μαρτίνεθ, Πριέτο, Ιγιάρα (90+1' Ανσοτέγι), Θουρουτούθα (70' Εστράδα), Μπεργάρα, Βέλα (81' Αγιρέτσε), Γκριέσμαν.

ΛΕΒΑΝΤΕ- ΧΕΤΑΦΕ: 0-0
Γήπεδο: Θιουτάτ ντε Βαλένθια

Στο στείρο 0-0 κόλλησε η Λεβάντε με τη Χετάφε με τους γηπεδούχους ν έχουνε πολλά παράπονα από τη διαιτησία,

Στο 13ο λεπτό τα σουτ του Ακουαφρέσκα σταμάτησε στο δοκάρι του Μογιά, ενώ στο 33' το σουτ του Ιμπόρα από τα 50 μέτρα, έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ κακό αλλά η Λεβάντε είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος. Αρχικά στο 86' ο Ρότζερ αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά μετά το φάουλ του Ιμπόρα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε καθάρα τη γραμμή αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μουνούα, Ναβάρο, Βύντρα, Λόπεθ, Ιμπόρα, Ντιόπ, Ρίος (57' Ελ Ζαρ), Μίτσελ (72' Ρότζερ), Γκαρσία, Ακουαφρέσκα (81' Χουάνλου)

ΧΕΤΑΦΕ: Μογιά, Φερνάντεθ, Μ.Τόρες, Εσκουδέρο (81' Ράφα), Αλέξις, Τ.Τόρες, Λασέν, Μπαράδα, Κάστρο, Γκαβιλάν (59' Λαφίτα), Κολουνγκά (72' Βάσκεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια 1-0
Γήπεδο: "San Mames"

Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε 1-0 την Βαλένθια και έκανε σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Ο Βαλβέρδε, ως τεχνικός της Βαλένθια, τέθηκε αντιμέτωπος με την μεγάλη του αγάπη την Μπιλμπάο η οποία τον πίκρανε όταν στο 79ο λεπτό ο Ίκερ Μουνιαΐν, που είχε περάσει στο παιχνίδι 20 λεπτά νωρίτερα, με δεξί σουτ έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια η Βαλένθια προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά οι προσπάθειες του Σολδάδο, του Πιάτι και του Μπαραγκάν να μην βρίσκουν στόχο και έτσι η ομάδα του Βαλβέρδε έμεινε χωρίς νίκη για 3η σερί αγωνιστική με συνέπεια να απομακρυνθεί από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Αντίθετα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η δεύτερη σερί νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Αθλετικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ορτενέτε (59' Μουναΐν), Λαπόρτε, Ιραϊόλα, Εκίθα, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε, Γκόμεζ (76' Γιορέντε), Αντούριθ (87' Τοκέρο)
Βαλένθια: Γκουάιτα, Σισοκό, Μπαραγκάν, Βίκτορ Ρουίθ (30' Αλμπέλδα), Ματιέ, Κόστα, Παρέχο, Μπανέγκα (80' Ζόνας), Πιάτι, Φεγκουλί, Βαλντέζ (65' Σολδάδο)

Η 27η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα με τα παιχνίδια

Λεβάντε-Χετάφε 18:00

Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 22:00

Keywords
Τυχαία Θέματα