Εσπευσμένα στη Τζαμάικα η WADA

19:04 23/10/2013 - Πηγή: AEK365

Οργισμένη κρίνεται η στάση του WADA απέναντι στην Τζαμάικα και στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει κατά των αρχών της χώρας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του ντόπινγκ. Έτσι τρεις ειδικοί του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ θα μεταβούν το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (28-29 Οκτωβρίου) στο Κίνγκστον, με στόχο να επιθεωρήσουν το πρόγραμμα αντιντόπινγκ που εφαρμόζει ο εθνικός οργανισμός της χώρας (Jadco).

Την περασμένη εβδομάδα ο WADA είχε επικρίνει τη στάση του Jadco, όταν δημόσια, στελέχη του είχαν δηλώσει,

πως δεν μπορούν πριν το 2014, να οργανώσουν την επίσκεψη και φιλοξενία μελών του παγκόσμιου οργανισμού για να εξετάσουν καταγγελίες για μη διεξαγωγή ελέγχων σε αθλητές του στίβου, το διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την Τρίτη ο πρόεδρος του WADA, Τζον Φάχεϊ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» ότι η Τζαμάικα θα μπορούσε να κηρυχθεί ως χώρα που δεν εναρμονίζεται με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τους αθλητές της, συμπεριλαμβανομένου και του πιο γνωστού σπρίντερ στον κόσμο, Γιουσέιν Μπολτ.

Έτσι, όλοι οι Τζαμαϊκανοί αθλητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων, όπως και ο Μπολτ, που ποτέ δεν βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, θα μπορούσαν να τεθούν υπό προσωρινό αποκλεισμό συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρις ότου διευθετηθεί η υπόθεση με τους ελέγχους στο νησί της Καραϊβικής.

Ο Jadco καταγγέλλει ότι οι κατηγορίες αποσκοπούν να δυσφημίσουν το έργο της και τη δουλειά που επιτελούν τα στελέχη της, χάρη στην οποία το καλοκαίρι είχαμε την αποκάλυψη 5 θετικών ελέγχων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Ασάφα Πάουελ και Βερόνικα Κάμπελ. Επίσης θεωρεί ότι οι καταγγέλλοντες έχουν στόχο να πλήξουν και τις μεγάλες επιτυχίες των Τζαμαϊκανών αθλητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα