Εστιατόριο...παλαιολιθικής κουζίνας!

19:35 27/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ένα εστιατόριο που θα σερβίβει φαγητό από την εποχή...των νεάτερνταλ άνοιξε τις πόρτες του στπ Βερολίνο και έγινε έτστι το πρώτο εστιατόριο «Παλαιολιθικής κουζίνας». Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτήριο που παλαιότερα βρισκόταν οίκος ανοχής στην «ταλαιπωρημένη», αλλά ολοένα ανερχόμενη συνοικία του Νόικελν.

Το «Sauvage», όπως ονομάζεται, έχει για λογότυπο έναν άνθρωπο των σπηλαίων και περιγράφεται ως εστιατόριο που χρησιμοποιεί αυστηρά και μόνο βιολογικά

προϊόντα.

Το εστιατόριο προσφέρει πιάτα που απολάμβαναν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή, δηλαδή απογυμνωμένα, από επεξεργασμένα προϊόντα και σύγχρονες πρώτες ύλες. Εν ολίγοις, εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αντιθέτως τα ζυμαρικά, η ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα απαγορεύονται αυστηρά.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπόρις Λάιτε Πόκο επιμένει ότι η υιοθέτηση παλαιολιθικής διατροφής προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας, βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της ερωτικής επιθυμίας.

Σύμφωνα με μελέτες, ο παλαιολιθικός άνθρωπος δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κρέατος, αλλά περιλάμβανέ στη διατροφή του μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και μούρα, τα οποία πιθανότατα λειτουργούσαν ως συμπλήρωμα για τα πλούσια σε πρωτεΐνες όσπρια. Έτσι και το «Sauvage» δεν σερβίρει πολλά πιάτα με κρέας.

Το μενού του περιλαμβάνει σαλάτες με ελιές, κάπαρη και κουκουνάρι και καπνιστό σολομό με ντρέσινγκ από βότανα. Ο σεφ του μαγειρεύει με φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας που έχουν υποστεί επεξεργασία και σπιτικό γκι (είδος βουτύρου).

Keywords
Τυχαία Θέματα