Έστησε θρόνο στο «Καμπ Νου»…

23:07 21/4/2012 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΡΕΑΛ ΜΑΔΙΤΗΣ: 1-2
Γήπεδο: Καμπ Νου
Η Ρεαλ παίζοντας πανέξυπνα, άλωσε το «Καμπ Νου» νικώντας με 2-1 μια αναιμική Μπαρτσελόνα και πλέον βρίσκεται μπροστά με 7 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ρεάλ μέσα στην έδρα των Καταλανών από τις 23/12/07. Τραγικό κοουτσάρισμα από τον Γκουαρντιόλα, σε αντίθεση με τον Μουρίνιο που πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε.
Η Ρεάλ μπήκε από το πρώτο λεπτό πιο παθιασμένη και οι παίκτες

της κυνηγούσαν σαν καμικάζι όλες τις φάσεις.
Στο 4ο λεπτό μόλις ο Βαλντές πραγματοποίησε όμορφη επέμβαση σε κεφαλιά του Ρονάλντο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κασίγιας βγήκε και μάζεψε προ του Άλβες που έκλεψε την μπάλα μετά από ασυνεννοησία των Πέπε και Ράμος.
Στο 10' το σουτ του Μπενζεμά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βαντέες που μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 17ο λεπτό η Ρεάλ πήρε κεφάλι στο σκορ από μια στημένη φάση.
Ο Βαλντές απέκρουσε την κεφαλιά του Μπενζεμά μετά από κόρνερ του Οζίλ, αλλά στη συνέχεια ο Κεντίρα από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο μεγάλη ευθύνη έφερε και ο Πουγιόλ που αντί να διώξει την μπάλα την προστάτευσε με το σώμα.
Στο 20' και στο 21' ο Τέγιο και ο Ρονάλντο είχε δύο σουτ με αξιώσεις, τα οποία όμως δε βρήκαν στόχο, ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 26'.
Ο Τσάβι βγήκε μόνος με τον Κασίγιας, έκανε το πλασέ, αλλά ο Ισπανός βρήκε λίγο με το πόδι και έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Γενικότερα πάντως η Ρεάλ εμφανίστηκε πιο ψυχωμένη στο γήπεδο, με σαφές αγωνιστικό πλάνο, ενώ από τν άλλη η Μπαρτσελόνα δεν είχε αρχή μέση και τέλος στο πρώτο ημίχρονο. Φοβερες αλληλεπικαλύψεις από τους παίκτες του Μουρίνιο που κλείδωσαν Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι. Μάλιστα ο Μέσι ήταν εκτός αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος και δε βοήθησε.
Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό και στο 52' ο Τέγιο έκανε άστοχο σουτ από αριστερά αντί να κόψει την μπαλα στο πέναλτι.
Τραγικό λάθος από τον Τέγιο και στο 55', όταν ο Τιάγκο τον έβγαλε μόνο του με τον Κασίγιας κι εκείνος έστειλε την μπάλα έξω απ' το «Καμπ Νου».
Από το 60ο λεπτό και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω και των συχνών διακοπών που επιδίωξαν και οι παίκτες της Ρεάλ και στο 68' ο Τσάβι προσπάθησε από μακριά να νικήσει τον Κασίγιας αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 69ο λεπτό ο Γκουαρντιόλα έριξε στο ματς τον Σάντσες και δευτερόλεπτα μετά δικαιώθηκε.
Ο Μέσι έκανε μεγάλη ενέργεια και πάσα στον Ινιέστα, η μπάλα έφτασε στον Τέγιο. Εκείνος για ακόμη μια φορά έκανε κακό πλασέ και ο Κασίγιας είπε όχι αλλά στην επαναφορά ο Σάντσες με περιπετειώδη τρόπο έκανε το 1-1.
Όλοι πίστεψαν πως κάπου εκεί το γήπεδο θα γύρει αλλά ο Ρονάλντο είχε άλλη άποψη.
Στο 73ο λεπτό ο Οζίλ με καταπληκτική κάθετη έβγαλε τον Πορτογάλο μόνο του με τον Βαλντές και ο Ρονάλντο με άψογο πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «μερενχες».
Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να απειλήσει και μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο είχε μεγάλη ευκαιρί
Keywords
Τυχαία Θέματα