Ετοιμάζουν το σκάνδαλο της... διετίας εις βάρος της ΑΕΚ!

09:31 17/3/2015 - Πηγή: AEK365

Βρήκαν την ευκαιρία και προσπαθούν να εξοντώσουν την ΑΕΚ! Αυτή είναι η πρόθεσή τους: να χτυπήσουν βάναυσα την ΑΕΚ και να της κάνουν το έργο δύσκολο, όχι μόνο φέτος, αλλά και τη νέα σεζόν!

Στο κατηγορητήριο που θα κληθεί την Πέμπτη στις 3 να "αποκρούσει" η ΠΑΕ ΑΕΚ, για όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό

έχει συμπεριληφθεί και το άρθρο 21 του ΚΑΠ, που προβλέπει «αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα»! Αυτό είναι που ανησυχεί τους ανθρώπους της ΠΑΕ και προκαλεί περίεργα: η ύπαρξη στο κατηγορητήριο του άρθρου 21.

Πρόκειται για μια γενική διάταξη για «μη τέλεση ή διακοπή αγώνα», η οποία όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, διότι υπάρχει άλλη, ειδική διάταξη που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα του ΚΑΠ για το «Κύπελλο Ελλάδος».

Στο άρθρο 42 παρ.2, συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ομάδα που, ένεκα επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, εκτός απ' τις άλλες συνέπειες που υφίσταται, τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών. Σε κάθε άλλη περίπτωση υπαίτιας διακοπής, η ομάδα τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 21, παρ.3».

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά στο sdna.gr «Η ΑΕΚ έχει κληθεί και για το ένα άρθρο και για το άλλο, ωστόσο το δεύτερο υπερκαλύπτει το πρώτο είναι ξεκάθαρα πιο εξειδικευμένο. Συνεπώς, εάν της αφαιρεθούν βαθμοί για το επόμενο πρωτάθλημα, θα πρόκειται για μια απόφαση που θα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου! Φεύγοντας από τις διατάξεις του ΚΑΠ και κοιτώντας αυτές του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, γίνεται σαφές ότι η αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα της Football League πρέπει να θεωρείται βέβαιη, καθώς και η τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές, παράλληλα με ένα μεγάλο πρόστιμο.

Αναλυτικά:

-Ρίψεις αντικειμένων (Άρθρο 15, παρ. 3ε): Αν υπάρξει έστω ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου και υπάρξει οριστική διακοπή: 80.000 πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών.

-Είσοδος οπαδών (Άρθρο 15, παρ.4β): Αν η είσοδος συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων: 40.000 έως 240.000 πρόστιμο, 2 έως 4 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών. Στο κατηγορητήριο, εξάλλου, αναφέρονται τραυματισμοί δύο αστυνομικών και οκτώ ανδρών της εταιρείας σεκιούριτι, ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων και εισβολή οπαδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα