Έτοιμοι για Ουγγαρία

23:47 1/1/2013 - Πηγή: AEK365

Με δύο αλλαγές σε σχέση με όσους έπαιξαν στο τουρνουά της Ισπανίας θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης η αποστολή της εθνικής παίδων για την Ουγγαρία όπου θα φιλοξενηθεί ο 5ος προκριματικός όμιλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα θα «πετάξει» για τη Βουδαπέστη και από εκεί θα πάει οδικώς στο Κεσκεμέτ όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις εθνικές ομάδες Φινλανδίας (3/1), Ουγγαρίας (4/1), Κροατίας (5/1),

Βελγίου (6/1) και Δανίας (7/1).

Η 12άδα: Θεοδόσης Ηλίας, Σταύρος Κασαμπαλής (πασαδόροι), Βασίλης Κωστόπουλος, Αναστάσιος Σταυρακάκης, Βασίλης Καρασαβίδης, Ιωάννης Ιωαννίδης (ακραίοι), Γιάροσλαβ Γκρέμπενικ, Κυριάκος Σπυριούνης, Nικόλαος Μελλές (κεντρικοί), Γιώργος Τζιουμάκας (διαγώνιος), Θεόδωρος Τσαδήμας, Οδυσσέας Τσιράκης (λίμπερο).

Η αποστολή: Α' προπονητής: Σωτήρης Δρίκος, Β' προπονητής: Σωκράτης Τζιουμάκας, Φυσιοθεραπευτής: Βαγγέλης Κοντογιάννης, Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Κουντουρίδης.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Μανωλόπουλος.

«Ισορροπημένος όμιλος, λογικό λόγω ηλικίας»

Για τον στόχο της ελληνικής ομάδας στον όμιλο μίλησε στο volleyball.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος, που σε μια πρώτη ανάλυση των αντιπάλων είπε: «Εικόνα έχουμε από το Βέλγιο, τη Δανία και την Ουγγαρία. Δεν νομίζω πως μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο για πλεονεκτήματα και αδυναμίες, καθώς σε τέτοιες ηλικίες υπάρχουν μεγάλες μεταβολές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σταθερότητα δεν υπάρχει ούτε στις τεχνικές αλλά ούτε συνολικά στην απόδοση. Όλες οι ομάδες, τουλάχιστον αυτές τις τρεις, είναι στο ίδιο πλαίσιο με εμάς και θα ήταν παρακινδυνευμένο να πω πως κάποια είναι καλύτερη ή χειρότερη».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ελληνικής ομάδας σχολίασε: «Δώσαμε τέσσερα φιλικά στην Ισπανία και ήταν μια καλή διαδικασία, αλλά το πρόβλημά μας ξεκινάει από το γεγονός πως τα παιδιά, λόγω 3ης λυκείου, είναι πλημμελώς προπονημένα. Δεν είναι εύκολο λοιπόν να ανταποκριθούμε από πλευράς φυσικής κατάστασης κι έτσι στην Ισπανία απλά διαχειριστήκαμε τα παιχνίδια και προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο στα παιδιά παρά να μοντάρουμε την ομάδα, που ήταν το βασικότερο, αλλά πολύ δύσκολο. Από εκεί που έκαναν 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα, τώρα καλούνται να παίζουν πρωί-βράδυ. Αυτό Πιο πολύ εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού παρά βελτίωσης. Πάντως, το τελευταίο δίμηνο κάναμε την καλύτερη προετοιμασία δεδομένων των συνθηκών. Με κοινές συγκεντρωτικές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με αρκετά καλή προετοιμασία στο Λουτράκι και με το τουρνουά στην Ισπανία».

Τέλος, για τον στόχο της Ελλάδας στα προκριματικά ανέφερε: «Όταν μπαίνεις σε διαδικασία προκριματικών είναι σημαντικό να διεκδικείς την πρόκριση. Η πρόκριση ωστόσο δεν σημαίνει ούτε απόλυτη επιτυχία, ενώ ο αποκλεισμός δεν είναι απόλυτη αποτυχία. Σημασία έχει τι θα κάνεις μετά... Εμείς θα προσπαθήσουμε για μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση. Είμαστε σε ένα απόλυτα ισορροπημένο γκρουπ, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις ηλικίες».

* Εκτός προετοιμασίας λόγω τραυματισμού (έσπασε τον καρπό του) έμεινε ο κεντρικός Παπάζογλου, ενώ εκτός τελικής επιλογής ήταν ο Βουλκίδης (διάστρεμμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα