Έτσι «πέφτουν» οι μεγάλες ομάδες

23:44 30/4/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Επαναληπτικός

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 2-0 (1-4)

ΓΗΠΕΔΟ: Σαντιάγο Μπερναμπέου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Ματς από εκείνα που αποτελούν απάντησε σε όσους αναρωτιούνται γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ έγινε στη Μαδρίτη όπου η Ρεάλ πάλεψε μέχρι το τέλος απέναντι στην Ντόρτμουντ

όμως το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του Μουρίνιο έστειλε τους Γερμανούς στον τελικό. Υπερπροσπάθεια και από τις δύο ομάδες με τους "μερέχνες" να έχουν κάποια εξαιρετικά διαστήματα αλλά και αστοχία και την Ντόρτμουντ να είναι φαρμακερή στις αντεπιθέσεις.

Η Ρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Ιγκουαΐν βγήκε μόνος με τον Βαϊντενφέλερ και πλάσαρε με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να διώχνει με τα πόδια. Τρία λεπτά μετά ο Ρονάλντο βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Οι Γερμανοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 13' όταν ο Λεβαντόφσκι σούταρε πάνω στον Λόπεθ. Στο 16' ο Οζίλ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία όταν μόνος του με τον Βαϊντερφέλερ πλάσαρε άουτ. Μετά το 25' η Ντόρτμουντ ισορρόπησε το ματς και ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα το ημιχρονο να βγει χωρίς φάση.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50' απείλησε με τον Λεβαντόφσκι ο οποίος από ιδανική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι παίκτες του Κλοπ ξεδιπλώθηκαν εκπληκτικά στην αντεπίθεση και ο Πολωνός επιθετικός με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ρεάλ είχε βγει πολύ ψηλά και έτσι οι Γερμανοί βρήκαν χώρους. Έτσι στο 61' έχασαν νέα ευκαιρία όταν ο Γκιντογκάν βγήκε απέναντι στον Λόπεθ αλλά πλάσαρε πάνω του. Εννέα λεπτά μετά ο Ρονάλντο σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Κακά στο 72' απείλησε με βολέ ενώ στο 77' ο Εσιέν έκοψε το πλασέ του Λεβαντόφσκι. Δευτερόλεπτα μετά η Ρεάλ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Χούμελς αλλά ο Γουέμπ δεν έδωσε την παράβαση. Τελικά στο 82' ήρθε το γκολ για την ομάδα του Μουρίνιο όταν ο Οζίλ βρήκε τον Μπενζεμά και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ η Ρεάλ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και στο 88' πέτυχε το 2-0 με τον Ράμος. Ο αμυντικός της Ρεάλ είχε πολύ καλή κεφαλιά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (57'Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (68'Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (57'Μπενζεμά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκιντογκάν, Μπλαστσικόφσκι (91'Σαντάνα), Ρόις, Γκέτσε (15'Γκρόσκροϊτς), Λεβαντόφσκι (87'Κελ)

Keywords
Τυχαία Θέματα