Εβδομος ο Δουβαλίδης

22:27 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Δουβαλίδης κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό των 60 μ. εμπ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, δικαιώνοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο, τόσο τον προπονητή Μπάμπη Σδρόλα που επέμενε πως ο αθλητής μπορεί να τρέξει γρήγορα, όσο και την ΕΠΥΑ, που τον "ανέβασε" στο αεροπλάνο για Σουηδία, χωρίς όριο.
Ο Δουβαλίδης μέσα σε περίπου δύο ώρες έτρεξε δύο κούρσες στα 7.64 και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σπουδαίος αθλητής. Ο αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ,

το οποίο είναι 7.63 από πέρυσι. Ο Δουβαλίδης έτρεξε για δεύτερη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης (στην κατηγορία Ανδρών) καθώς είχε προηγηθεί η παρουσία στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, το περασμένο καλοκαίρι.

"Είμαι ευτυχισμένος που ξεπέρασα τα προβλήματα μου και έφθασα στον τελικό. Κουράστηκα και το ευχαριστήθηκα. Ο τελικός ήταν δύσκολος γιατί ξεκίνησα από τον 1ο διάδρομο, αλλά δεν πειράζει είμαι ικανοποιημένος", είπε ο Δουβαλίδης με το τέλος του αγώνα.
Νικητής της κούρσας με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ με 7.49. Ο Πάολο Νταλ Μολίν (Ιταλία) με 7.51 έκανε εθνικό ρεκόρ και κρέμασε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος του. Η τριάδα έκλεισε με τον Γάλλο Λαγκάρτ (7.53).
Τα αποτελέσματα
Σουμπένκοφ Ρωσία 7.49
Νταλ Μολίν Ιταλία 7.51
Λαγκάρτ Γαλλία 7.53
Μπαγίλ Ουγγαρία 7.56
Μπαλνουβέιτ Γερμανία 7.58
Λινχά Λευκορωσία 7.58
Δουβαλίδης ΕΛΛΑΔΑ 7.64
Σαμπάνοφ Ρωσία 7.66

Keywords
Τυχαία Θέματα