Εξαιρετική εικόνα από γυναίκες και άνδρες

17:42 13/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την παραμονή της στη Challenge Division πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών. Για την 5η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νίκησε μέσα στην Πάρμα την Ιταλία με 3-1 ύστερα από μεγαλειώδη εμφάνιση και πήρε την 5η θέση στο γκρουπ Α, που τη διατηρεί στη 2η κατηγορία για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Σβέσατ 4-13 Οκτωβρίου). Με αποφασιστικότητα και πείσμα οι αθλήτριες του Γιώργου Καρύτσα άφησαν για το...τέλος τη μοναδική, αλλά

τόσο πολύτιμη νίκη στη διοργάνωση κι έστειλαν στην παρακάτω κατηγορία (Standard Division) τις Ιταλίδες. Δύο νίκες σημείωσε η Κατερίνα Τόλιου και ειδικά αυτή επί της Στεφάνοβα, πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης ομαδικού, αποτέλεσε την πιο σπουδαία της καριέρας της και ήταν καθοριστική. Ενδιάμεσα έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας η Μαρία Χριστοφοράκη, ενώ στο πρώτο ματς αγωνίστηκε η Αγγελίνα Παπαδάκη. Το νεαρό ελληνικό συγκρότημα άξιζε να ζήσει αυτή την πολύ ευχάριστη στιγμή ως ηθική ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας που κάνει, ειδικά μετά την αποχώρηση και της Κατερίνας Ντουλάκη, της τελευταίας αθλήτριας από τη σπουδαία ομάδα, που το 2005 είχε ανέβει στην 1η ευρωπαϊκή κατηγορία. Ο επόμενος στόχος είναι να διατηρηθούν τα κεκτημένα και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας.

Τη θέση της στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κράτησε με χαρά και περηφάνια η Ελλάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση των ανδρών! Στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η εθνική μας ομάδα κατέβαλλε απόψε, στο φινάλε των προκριματικών, την Ουγγαρία με 3-1, εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία (Championship Division) και σ' αυτή θα έχει (για πολλοστή φορά) την τιμή ν' αγωνιστεί και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας τον ερχόμενο Οκτώβριο! Μπροστά σε περισσότερους από 300 φιλάθλους πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση και με πολύ δυνατή ψυχολογία έφτασε στη μεγάλη νίκη. Τον δρόμο άνοιξε η πολύ δύσκολη επικράτηση του Παναγιώτη Γκιώνη στον εναρκτήριο αγώνα. Ακολούθησε το θετικό αποτέλεσμα του Καλλίνικου Κρεάνγκα κι ακόμα κι όταν ο Κώστας Παπαγεωργίου απώλεσε την τεράστια ευκαιρία για νίκη στο τρίτο ματς, ανέλαβε ξανά ο Γκιώνης να...τελειώσει τη δουλειά. Η εθνική μας πήρε τη σωτήρια 5η θέση του γκρουπ Β (με 7 βαθμούς) κι έστειλε τους Ούγγρους στην 6η θέση (6 βαθμοί) και στον υποβιβασμό στη Challenge Division. Το τέλος του αγώνα βρήκε ένα...κουβάρι τα στελέχη της εθνικής μας ομάδας να πανηγυρίζουν την παραμονή στην ελίτ της γηραιάς ηπείρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα