Εξαρθρώθηκε συμμορία πορτοφολάδων

10:46 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Πολυμελή σπείρα που άρπαζε πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα από επιβάτες κυρίως στον ΗΣΑΠ εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνολικά 66 άτομα συνελήφθησαν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές και έχουν βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων. Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, ενώ η αστυνομική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες.

Το Σάββατο και αφού είχαν βρεθεί τα απαραίτητα στοιχεία, έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορα σημεία της Αθήνας,

κατά την οποία συνελήφθησαν τα 66 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 58 είναι αλλοδαποί και οκτώ Έλληνες. Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως από χώρες της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά στη δράση της σπείρας αναλυτικά, απά την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, είχε διαπράξει και 28 κλοπές από ΙΧ αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 53,8 γραμμαρίων και 5.275 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα