Έξι γκολ στον Ολυμπιακό! (VIDEO)

08:51 17/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η τεράστια ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου. Η ΑΕΚ που ισοπέδωνε στο πέρασμά της τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλοι προσκυνούσαν... Μηδενός εξαιρουμένου. Σαν σήμερα το 1978, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό

για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, έναν Ολυμπιακό που διέσυρε με το εντυπωσιακό 6-1! Το πρωτάθλημα έχει βαφτεί ήδη κιτρινόμαυρο καθώς η ΑΕΚ τρεις μέρες νωρίτερα (στις 14/5/78) είχε κερδίσει 2-0 τον ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς - Μαύρος τα γκολ) στη Φιλαδέλφεια αφήνοντάς τον και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Υποδοχή, λοιπόν, στον Ολυμπιακό σε μία κατάμεστη Φιλαδέλφεια. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα προηγούνται με το... καλημέρα στο ματς με τέρμα του Σπενς. Αυτό ήταν... Η ΑΕΚ πήρε μπροστά και δεν σταμάτησε: Ένα λεπτό μετά το γκολ του Ολυμπιακού ο Μπάγεβιτς με εκπληκτική ενέργεια και διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 και στο 17' ο Θωμάς Μαύρος άρχισε το δικό του ρεσιτάλ στο παιχνίδι, γράφοντας με σουτ το 2-1.

Η ΑΕΚ πολύ γρήγορα όχι μόνο γύρισε τον αγώνα, αλλά τον "καθάρισε" κιόλας: Λίγο μετά το ημίωρο ο Τάσος αλλάζει τη μπάλα με τον Μπάγεβιτς, εκείνος με τακουνάκι έβγαλε τον Κύπριο τετ α τετ, για να μπει με το τόπι στα δίχτυα κάνοντας το 3-1, που ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Ένα εκπληκτικό γκολ...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε ακόμα τρία γκολ να φιλοδωρήσει τον Ολυμπιακό. Τη σκυτάλη των γκολ πήρε ο Νικουλούδης, με συρτό σουτ - φάουλ κι ενώ πρώτα ο Βαμβακούλας είχε σηκώσει στον... αέρα τον Μαύρο.

Ο Θωμάς πήρε πάλι το λόγο για τα τελευταία δύο δικά του γκολ κάνοντας χατ τρικ σε αυτόν τον θρίαμβο. Αρχικά μετά από πάσα του Αρδίζογλου έκανε το 5-1 και στο φινάλε με ασίστ πάλι από τον Μπάγεβιτς το τελικό 6-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα