Εξήντα χρόνια βασίλισσα

18:46 6/2/2012 - Πηγή: AEK365

«Αδαμάντινη» βασίλισσα έγινε η Ελισάβετ Β' καθώς σήμερα συμπλήρωσε 60 χρόνια από την μέρα που ανέλαβε Βασίλισσα της Βρετανίας.

Η Ελισάβετ στις 6 Φεβρουαρίου 1952 ανέλαβε την αυτοκρατορία της Βρετανίας σε ηλικία μόλις 26 ετών μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της Γεωργίου Στ.

Τα 60 αυτά χρόνια φυσικά δεν ήταν ήρεμα καθώς υπήρξαν έντονες οικονομικές δοκιμασίες ιδίως με την οικονομική κρίση του 1970, πολιτικές επί εποχής Μάργκαρετ Θάτσερ και με την δολοφονία του λόρδου Μάουντμπάντεν από τον IRA, αλλά και οικογενειακές.

class="c1"> Αποκορύφωμα ίσως ήταν το 1992 όταν πήραν διαζύγιο καιτα τρια της παιδιά, ενώ μεγάλο τμήμα του Κάστρου του Ουίνσδορ καταστράφηκε από πυρκαγιά. Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα και εν τέλει το τραγικό δυστύχημα του 1997 και ο θάνατος της πριγκίπισσας με όλους του Βρετανούς να επικρίνουν την «παγερή» αντιμετώπιση του δυστυχήματος από τη βασίλισσα.

Η Ελισάβετ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής με τους περισσότερους πολίτες να θαυμάζουν την αίσθηση του καθήκοντος που διαθέτει εδώ και έξι δεκαετίες.

Οι εορτασμοί για το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο» περιλαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, όπως και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες η ίδια είναι αρχηγός του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365