Εξωγήινη... σφαίρα!

13:17 23/12/2011 - Πηγή: AEK365

Μια πολύ περίεργη σφαίρα έπεσε από τον ουρανό σε μια έρημη περιοχή της βόρειας Ναμίμπια στην Αφρική εξάπτοντας τη φαντασία σε πολλούς που μιλούν για κάτι εξωγήινο.

Η σφαίρα που θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας ζυγίζει 6 κιλά και έχει διάμετρο 35 εκατοστά, όταν έπεσε άνοιξε κρατήρα 30 εκ. βάθους και 4 μέτρων πλάτους. Τη σφαίρα ανακάλυψε ένας γεωργός πριν από έναν μήνα, αλλά μόνο τώρα δημοσιεύθηκε η ύπαρξή της. Οι ντόπιοι λένε ότι μια μέρα πριν ο γεωργός ανακαλύψει τη σφαίρα άκουσαν πολλές εκρήξεις από τον ουρανό. Η είδηση έχει προκαλέσει στο ίντερνετ πλήθος θεωριών για

το αν αυτό αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Από την άλλη υπάρχουν και θεωρίες, οι οποίες λένε ότι πιθανότατα η σφαίρα προέρχεται είτε από τον επιταχυντή σωματιδίων Large Hadron Collider, είτε από περιττώματα ταράνδων (του Αϊ-Βασίλη φυσικά!), είτε είναι μια μπάλα quaffle με την οποία έπαιζαν στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Από την άλλη υπάρχουν και οι πιο λογικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι πιθανότατα η σφαίρα προέρχεται από κάποιο δορυφόρο, ή ακόμα και από συμβατικό αεροπλάνο.

Ο διευθυντής της αστυνομικής εγκληματολογίας, Πολ Λούντικ λέει ότι οι εκρήξεις που άκουσαν οι ντόπιοι οφείλονται πιθανότατα από το γεγονός ότι κατά την πτώση της θα πρέπει να έσπασε το φράγμα του ήχου.

Όπως και να 'χει, για να καθησυχαστούν όλοι, η σφαίρα θα σταλεί για ανάλυση στη NASA.

Keywords
Τυχαία Θέματα