Φάμπρι: Ξέραμε τι να κάνουμε στο γήπεδο

22:37 3/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τον τρόπο τόσο να χτυπήσει την ΑΕΚ, όσο και να την σταματήσει στο ξεκίνημα όταν πίεσε την ομάδα του, τόνισε πως είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, σύμφωνα με τον Φάμπρι. Ο Ισπανός τεχνικός είπε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου:

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε απόψε πρώτη φορά δύο σερί ματς, πρώτη φορά κέρδισε τον ίδιο αντίπαλο δύο

φορές και πρώτη φορά από τον Νοέμβριο δεν δέχθηκε γκολ! Πώς το μεταφράζει όλο αυτό;

«Είναι καρπός της δουλειάς μας. Πάντοτε σας έλεγα ότι δουλεύαμε προς μία κατεύθυνση και πλέον τη δουλειά που επιτελούν όλοι μπορείτε να τη δείτε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα αλλάζει προς το καλύτερο. Έχει κατοχή μπάλας, προσωπικότητα, ξέρει πως πρέπει να παίξει. Ελπίζω να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Λίνεν είπε ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο λάθη... Συμφωνείτε ή όχι;

«Να σας πω ότι σέβομαι την άποψη του καθενός για τον αγώνα. Να ξέρετε ότι τρέφω μεγάλο σεβασμό στον κ. Λίνεν. Όπως και για την ΑΕΚ. Αποτελεί μία ιστορική ομάδα και τις εύχομαι το καλύτερο για το υπόλοιπο της περιόδου. Το απέδειξε απόψε η ομάδα, αλλά και οι οπαδοί της. Η αλήθεια είναι ότι πετύχαμε το πρώτο γκολ, με την ομάδα να κάνει μία πολύ καλή μετάβαση χάνοντας τη μπάλα. Κερδίσαμε τη μπάλα και αυτό άξιζε πάρα πολλά. Έτσι πετύχαμε το πρώτο μας τέρμα. Συμφωνώ η ΑΕΚ είχε μία σαφέστατη ευκαιρία. Ο Πίντο έπεσε, ανέκτησε τη μπάλα ο παίκτης της ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το τέρμα. Αν το ερμηνεύσουμε έτσι, όλα ωραία και καλά... Κάνοντας όμως έναν γενικό απολογισμό ήμασταν ανώτεροι. Ξέραμε πώς να σταματήσουμε την πίεση των πρώτων λεπτών, τόσο της ομάδας, όσο και των φιλάθλων της. Φέραμε το παιχνίδι εκεί που μας συνέφερε και έγειρε προς τη δική μας πλευρά».

Αν περνάει τη φιλοσοφία του στον ΠΑΟ;

«Καταρχήν, θεωρώ ότι τα μπράβο ανήκουν στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί αποτελούν τους αυθεντικούς ποδοσφαιριστές όλων αυτών που είδαμε. Καταφέρνουμε με δουλειά να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε περιθώρια. Θα έλεγα ότι είναι σαν να έχουμε ένα κτίριο με όλους τους ορόφους χτισμένους, όμως χρειάζεται να το βάψεις αυτό το οικοδόμημα. Να βάλεις τις λεπτομέρειες».

Αν είναι φαβορί για την τετράδα;

«Πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αγώνα - αγώνα. Προετοιμαζόμενοι κάθε εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να σκεφτόμαστε παραπέρα. Το Σάββατο, για παράδειγμα, έχουμε έναν σημαντικό αγώνα. Πρέπει να σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι σαν να είναι ο τελευταίος της... ζωής μας. Στο ποδόσφαιρο έχω μία έκφραση «το μέλλον το χτίζεις με τα αποτελέσματα του παρόντος». Γι' αυτό πρέπει να βιώνεις έντονα το παρόν, χωρίς να σκέφτεσαι διάφορα πράγματα. Θα παλέψουμε να μείνουμε εκεί που είμαστε».

Για τον Φιγκερόα;

«Ο Φιγκερόα είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Λίγο έλειψε με το που μπήκε να έβαζε γκολ, μετά από εξαιρετική κίνησή του. Είναι ένας παίκτης που... μυρίζεται το γκολ. Θα αποτελέσει μία μεγάλη βοήθεια για μας. Επανήλθε, νομίζω. Είχε όρεξη να μπει σε έναν αγωνιστικό χώρο να παίξει ποδόσφαιρο. Όπως ξέρετε όμως αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε μαζί του. Στον αγώνα του Σαββάτου θα είναι πολύ καλύτερα. Σιγά - σιγά».

Τι αλλάζει στον ΠΑΟ και στα ματς με την ΑΕΚ, αλλά και στα παιχνίδια με τους τέσσερις πρώτους κερδίζει ή δεν χάνει στη χειρότερη και έχει χάσει 30 βαθμούς στα άλλα ματς;

«Ένα γρήγορο σχόλιο: Οι ποδοσφαιριστές πάντα λένε ότι στα μεγάλα παιχνίδια, μάχονται πολύ καλύτερα. Ίσως έχουν μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση. Στα ματς με υποδεέστερο αντίπαλος ίσως πιστεύουμε ότι θα κερδίσει με τη φανέλα. Δεν είναι έτσι... Πρέπει να παλέψεις, να ιδρώσεις. Οι παίκτες μου είναι απόλυτα συγκεντρώμενοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα