Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής για την εγκαθίδρυση της δικτατορίας Μεταξά!

19:27 10/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την έντονη αντίδραση παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας έχει προκαλέσει η απόφαση της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φεστιβάλ στις 4 Αυγούστου, την επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το «Δίκτυο» ζήτησαν να αποτραπεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ ενώ η «Αλλαγή» και η «Πρωτοπορία», δεν έχουν ανακοινώσει μεν τις θέσεις τους αλλά συμμετέχουν στο κοινό αίτημα των

παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει καλέσει σωματεία και συλλόγους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αίτημα την αποτροπή του φεστιβάλ.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλά για εξαγγελία «πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της Κατοχής» και προσθέτει: «αποτελεί πρόκληση για τις οικογένειες των εκτελεσθέντων και κατατρεγμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στη Μεσσηνία και σ' ολόκληρη την Ελλάδα».

Το «Δίκτυο» σημειώνει από την πλευρά του ότι η διεξαγωγή του φεστιβάλ «προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στον φασισμό, τον ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στον τόπο μας».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν έχει σαφή θέση για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το φεστιβάλ, αλλά σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν ένταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα