Φιλιππίδης και Πανέττα οι κορυφαίοι

16:02 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νίκη Πανέττα αναδείχθηκαν κορυφαίοι για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ που γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ πραγματοποίησε στο διάστημα των δύο μηνών οχτώ αγώνες στη διάρκεια των οποίων ισοφάρισε δύο φορές το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ των 5,72 μ. και τελικά κατάφερε να το βελτιώσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της

Κωνσταντινούπολης στις 18 Φεβρουαρίου με άλμα στα 5,75 μέτρα. Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) ήταν το διάστημα αυτό ο έβδομος αθλητής στον κόσμο και συγκέντρωσε το 42,5% των ψήφων των φίλων του στίβου που μετείχαν στη ψηφοφορία.

Η Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) πήρε το 29,3% των ψήφων και αναδείχτηκε κορυφαία του διμήνου αφού πέτυχε από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, στο τριπλούν στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν «προσγειώθηκε» στα 14,47 μ. και πέρασε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, μαζί με την Βούλα Παπαχρήστου που έχει το ίδιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για τους δύο μήνες της νέας χρονιάς λόγω της μικρής διάρκειας αγωνιστικής σεζόν που περιλαμβάνει ο κλειστός στίβος ενώ είχαν επιλεγεί πέντε αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες ως υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας.

Στους άνδρες εκτός από τον Κώστα Φιλιππίδη τις υπόλοιπες θέσεις με το αντίστοιχο ποσοστό πήραν: Δημήτρης Χονδροκούκης(ΟΣΦΠ) 20,7%, Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑΡ)16,8%, Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός) 15% και Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδας Κομοτηνής) 5%.

Στις γυναίκες στη δεύτερη θέση ήταν η Έλενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ)με26,5% και ακολούθησαν η Αθηνά Κοΐνη (ΓΕΑ Τρικάλων) 25,6% ,Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 12,1% και Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας) 6,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα