Φωτιές και επεισόδια στο Βόλο

13:17 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

Επεισόδια δεν σημειώθηκαν μόνο στην Αθήνα χθες τα βράδυ, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως ο Βόλος, όπου κατά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, κουκουλοφόροι προχώρησαν σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς και καταστροφές.

Οι λεηλασίες συνεχίστηκαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Δημαρχείο και την Εφορία, μέρος του αρχείου της οποίας καταστράφηκε, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε ένα κατάστημα της Eurobank.

Η αρχή έγινε, σύμφωνα με το thessalianews.gr, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά χωρίς λόγο κατά την κορύφωση της τεράστιας σε όγκο πορείας φιλάθλων των δύο ομάδων της πόλης, Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου, συνδικάτων, λαϊκών συνελεύσεων, κινημάτων και απλών πολιτών και όταν το κύριο σώμα της βρέθηκε έξω τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Μέρος της πορείας ανασυγκροτήθηκε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οδομαχίες, οι οποίες κατέληξαν στην κατάληψη του Δημαρχείου του Βόλου.

Έκτοτε επεισόδια εκτυλίσσονταν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς το πρωί. Στις φλόγες παραδόθηκαν πολλές τράπεζες και το Δημαρχείο, ωστόσο μόνο το υποκατάστημα της Eurobank κάηκε ολοσχερώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα