Φτιάχνει δεδικασμένο ο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό

11:07 31/5/2012 - Πηγή: AEK365

Το θέμα του Γκαλέτι παραμένει ακόμα ανοικτό, αφού αναμένεται η εκδίκασή του από το CAS, με την εφημερίδα Goal να κάνει μία ενδιαφέρουσα έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα ο Γκαλέτι, που είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του το 2009 για μία τετραετία, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από δύο χρόνια, λόγω ενός προβλήματος στα νεφρά.

Στην συνέχεια αν και η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» του πρόσφερε ένα αρκετά σημαντικό ποσό για αποζημίωση, εκείνος δεν το δέχτηκε, αξιώνοντας όλα τα χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιό του, μέχρι την λήξη της συνεργασίας του με τον σύλλογο. Συνέπεια αυτού ήταν οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων για να βρουν εκεί μία συμβιβαστική λύση και για την ακρίβεια στην ΦΙΦΑ, καθώς και το Διαιτητικό Διακστήριο (CAS).

Το ίδιο καλοκαίρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα του Γκαλέτι στα νεφρά, με αποτέλεσμα ν' ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους, ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, χωρίς πάντως ποτέ να έρθουν σε συμφωνία.

«Καταρχήν ο Λουτσιάνο αισθάνεται πολύ άσχημα με όσα έχουν συμβεί. Ο ίδιος ποτέ του δεν έκανε δηλώσεις εναντίον του Ολυμπιακού και στεναχωριέται γιατί με αυτή την ιστορία έχει χαλάσει η εικόνα του στην Ελλάδα, την οποία έχει λατρέψει και επισκέπτεται αρκετά συχνά. Δεν θέλει να ντρέπεται ούτε να κρύβεται όταν πηγαίνει στο γήπεδο να δει τον Ολυμπιακό, αλλά αντίθετα θέλει να λάμψει η αλήθεια, που είναι ότι ο ελληνικός σύλλογος δεν του φέρθηκε σωστά», είπε αρχικά ο μάνατζερ του Αργεντινού, Σέρχο Σάντσες στην εφημερίδα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο Ολυμπιακός από τον Ιανουάριο του 2010 οπότε και παρουσιάστηκε το πρόβλημα του Λουτσιάνο δεν του έδωσε ούτε ένα ευρώ. Δεν ήθελε και δεν θέλει να τον πληρώσει καθόλου. Αυτό που εμείς, λοιπόν, διεκδικούμε είναι τα χρήματα που έχει λαμβάνει από τότε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2010 οπότε και η σχέση εργασίας ήταν σε ισχύ, συν βεβαίως ως αποζημίωση, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το 2013».

Όσον αφορά το... μέτωπο των Πειραιωτών, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Θεόδωρος Γιαννίκος, δήλωσε πως: «Ολυμπιακός φέρθηκε εξαιρετικά στον Γκαλέτι. Του πρότεινε 750.000 ευρώ προτού βγει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, αλλά δεν τα δέχθηκε. Επίσης υπήρχε κατατεθειμένη επιταγή με το ποσό στην ΕΠΟ, τον καλέσαμε να την πάρει, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε. Η υπόθεση έχει εκδικαστεί ήδη στα όργανα της ελληνικής ομοσπονδίας τα οποία και ανεξάρτητα είναι και έχουν επιδικάσει χιλιάδες υποθέσεις βάσει του ελληνικού κώδικα, ο οποίος περισσότερο υπέρ των ποδοσφαιριστών είναι παρά των ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έμαθε για το πρόβλημα του Γκαλέτι, όταν αυτό παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2010. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του είπαν ότι ο ποδοσφαιριστής το γνώριζε εδώ και 10 χρόνια με τη διάγνωση να του δίνει 20% πιθανότητες στέρησης της δυνατότητας να συνεχίσει κάποια στιγμή στο μέλλον να αγωνίζεται. Αυτό ήταν προφανές για εμάς διότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό δεν το αποκάλυψε ως όφειλε. Μάλιστα, ο Γκαλέτ

Keywords
Τυχαία Θέματα