Γερουλάνος: Δεν είμαι υπέρ της αναβολής

14:52 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ έχουν φέρει στην επιφάνεια σκέψεις για αναβολή της επόμενης αγωνιστικής με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, να ξεκαθαρίζει πως δεν είναι υπέρ τέτοιων λύσεων. Παράλληλα έκανε λόγω για έγκλημα εις βάρος του ποδοσφαίρου αναφερόμενος στα έκτροπα που σημειώθηκαν.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Γερουλάνος τόνισε αρχικά: "Για πρώτη

φορά θα δοκιμαστεί το νομοσχέδιο. Θέλουμε να δούμε αν θα τηρηθούν τα όσα αναφέρονται σε αυτό. Αυτό είναι για εμάς το θέμα. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το κόστος για την κάθε ομάδα είναι πολύ μεγάλο".

Για το ενδεχόμενο αναβολής της 26ης αγωνιστικής, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε: "Εμένα προτεραιότητα μου είναι να μην παίρνουμε αποφάσεις για θέματα που προκύπτουν χωρίς να τα έχουμε υπολογίσει. Αν μου έρθει εντολή από κάποιο υπουργείο να μην γίνει το πρωτάθλημα, δεν έχω πρόβλημα να πάρω μια τέτοια απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει έρθει καμία τέτοια πρόταση. Δεν είμαι υπέρ τέτοιων λύσεων".

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ο Γερουλάνος δήλωσε: " Δεν θέλω να μπω σε ερμηνείες για το τι έγινε, αφού αφορά στην Αστυνομία. Δεν ξέρω πως λειτουργεί η Αστυνομία για να πάρω θέση. Υπήρξε μια ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις κάμερες. Αν δεν λειτούργησαν στο ΟΑΚΑ, ήδη είμαι έτοιμος να κάνω ΕΔΕ για να δω αν υπήρξε ολιγωρία. Θέλω να δω αν λειτουργούσαν ή όχι και αν όχι γιατί δεν μας ενημέρωσαν. Αυτό που έγιναν στο ΟΑΚΑ είναι έγκλημα, το οποίο ξεπερνάει το χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει ν' αντιμετωπιστεί, απλά, ως διαδικασία επεισοδίων που έγιναν σε ένα γήπεδο. Υπάρχει βέβαια και το αθλητικό κομμάτι, το οποίο είναι πολύ σοβαρό για μας και πρέπει να κριθούμε γι' αυτό".

Για το θέμα της αναβολής του ντέρμπι, η οποία συζητήθηκε πριν το ματς, είπε: "Υπήρξε ως σκέψη απ' όσο γνωρίζω. Τελικά αποφασίστηκε από κοινού να γίνει το ματς. Εγώ είμαι υπέρ της αναβολής μόνο αν είναι ν'αποφορτιστεί το κλίμα. Διαφορετικά όχι".

Για το ενδεχόμενο να φύγει η αστυνομία από τα ελληνικά γήπεδα, δήλωσε: "Η απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο δεν είναι εύκολο να γίνει. Ότι κι αν γίνεται σε ένα γήπεδο ο κόσμος θα είναι κατά της πολιτείας. Θα ζητάει τον λογαριασμό από την Πολιτεία. Πόσο εύκολο μπορείς να πει κάποιος τραβάω την αστυνομία από τα γήπεδα; Αν βλέπεις κάτι σοβαρό και δείχνεις κάποιον άλλον, τότε δεν είσαι έτοιμος ν' αναλάβεις τις ευθύνες σου. Αυτό με τρομάζει. Δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα έτσι".

Για τις ρήτρες βίας της Super League, είπε: "Πέρυσι από τις ρήτρες βίας εξοικονομήθηκε 1,5 εκάτ. ευρώ. Το ποσό αυτό δόθηκε στον ΟΚΑΝΑ και ήδη χθες (19/3) εγκαινιάστηκε μια νέα μονάδα απεξάρτησης στο Αττικό νοσοκομείο. Δεν ξέρω φέτος το μέγεθος του ποσού που έχει ήδη συγκεντρωθεί, αλλά όπως και να το κάνουμε μέχρι και τα επεισόδια της Κυριακής είχαν γίνει πολύ λίγα επεισόδια".

Για την συνάντηση που είχε με τον Μισέλ Πλατινί, τόνισε: "Αυτό που αποκόμισα από την ομιλία του είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα