Για αυτό είσαι ο Άγιαξ

15:42 18/8/2013 - Πηγή: AEK365

EREDIVISIE 3η αγωνιστική

Άγιαξ-Φέγενορντ 2-1
(31', 37' Σίγκθορσον/ 6' Γκραθιάνο Πελέ)

Στην "Amsterdam Arena" ο Άγιαξ υποδέχτηκε την Φέγενορντ σε ένα ντέρμπι από τα παλιά με τον πρωταθλητή Ολλανδίας να δείχνει χαρακτήρα πρωταθλητή και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει την νίκη που του ήταν πολύτιμη μετά την ήττα από την Άλκμααρ την προηγούμενη αγωνιστική.
Μόλις στο 6ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γκραθιάνο Πελέ αλλά ο Άγιαξ

πίεσε και κατάφερε πριν την ανάπαυλα να πετύχει την απόλυτη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Κολμπέιν Σίγκθορσον. Στο 31ο λεπτό ο 23χρονος Ισλανδός φορ έφερε το ματς στα ίσια και στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά τον Άγιαξ.
Στο δεύτερο μέρος η Φέγενορντ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, ο Άγιαξ δεν πέτυχε τρίτο γκολ αλλά έκλεισε σωστά τους χώρους και έτσι έφτασε στην νίκη με την Φέγενορντ να ξεκινά πολύ άσχημα καθώς συμπλήρωσε τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Χέρενφεν-Χέρακλες 2-4
(3' Φινμπόγκασον, 73' Φαν Ντεν Μπεργκ/ 45' Ντουάρτε, 62' Ριένστρα, 69' Τε Βέρικ, 88' Λίνσεν)

Μετά τις δυο νίκες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, η Χέρενφεν προσγειώθηκε ανώμαλα καθώς ηττήθηκε με 4-2 μέσα στην έδρα της από την Χέρακλες που δεν είχε ούτε βαθμό. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον αλλά πριν να τελειώσει το ημίχρονο η Χέρακλες ισοφάρισε με τον Λένι Ντουάρτε. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι και σε διάστημα επτά λεπτών πέτυχα δυο γκολ αρχικά με τον Μπεν Ριένστρα στο 62' που έκανε το 1-2 ενώ ο Τε Βέρικ έκανε το 1-3.
Η Χέρενφεν ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Γιόι Φαν Ντεν Μπεργκ που μείωσε σε 2-3 αλλά στο 88ο λεπτό ο Μπρίαν Λίνσεν διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Χέρακλες που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Μπρέντα-Ντεν Χάαγκ 1-2
(85' Σαλκ/ 76' Μέιγερς, 90' Κράμερ)

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ντεν Χάαγκ που επικράτησε με 2-1 της Μπρέντα παίρνοντας τους τρεις πρώτους της βαθμούς. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με την Ντεν Χάαγκ να προηγείται με τον Άαρον Μέιγερς στο 76ο λεπτό αλλά τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Σαλκ στο 85ο λεπτό. Τελικά την νίκη στην Ντεν Χάαγκ έδωσε ο Μισέλ Κράμερ με γκολ στις καθυστερήσεις.

Τβέντε-Ουτρέχτη 6-0
(8', 68' Κουίνσι Πρόμες, 11' Τάντιτς, 25', 36' Λουίς Καστένιος, 90' Μπένγκτσον)

Καταιγιστική η Τβέντε συνέτριψε με 6-0 την Ουτρέχτη στην αυλαία της τρίτης αγωνιστικής στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν για πρωταγωνιστές το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, Κουίνσι Πρόμες που πέτυχε δυο γκολ, καθώς και τον συμπατριώτη του επιθετικό που σκόραρε άλλα δυο γκολ (25', 36'). Ο Ντούσαν Τάντιτς έβαλε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ ο Ράσμους Μπένγκτσον διαμόρφωσε το τελικό 6-0 στις καθυστερήσεις.
Πλέον η Τβέντε έφτασε τους έξι βαθμούς ενώ η Ουτρέχτη παραμένει με τον ένα βαθμό που πήρε στην πρεμιέρα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα