Για το μεγάλο κόλπο οι πρίγκιπες της Παρί

16:21 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (21:45 NOVASPORTS 1)
Γήπεδο: "Καμπ Νου", Διαιτητής: Μπιόρν Κάουπερς (Ολλανδία)
Πριν από έξι μέρες το γκολ του Ματουϊντί στις καθυστερήσεις στο "Παρκ Ντε Πρενς" διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της Παρί Σεν Ζερμέν για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα στο "Καμπ Νου" θα τα δώσει όλα

για να προκριθεί εις βάρος της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Καταλανοί θέλουν να βρεθούν για έκτη σερί φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να παίξουν χωρίς τον Λιονέλ Μέσι που τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα συνέτριψε με 5-0 τη Μαγιόρκα το Σάββατο και διατηρεί τη διαφορά 13 βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Μασεράνο (είναι και τιμωρημένος) και Πουγιόλ, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον ο νεαρός Μπαρτρά θα παίξει δίπλα στον Πικέ στο κέντρο της άμυνας.
Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 2-0 επί της Ρεν διατηρεί διαφορά επτά βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ στη Ligue 1. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπλεζ Ματουιντί, ενώ οι Τιάγκο Μότα, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά και τη σεζόν 1994/95, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αποσπά 1-1 στη Βαρκελώνη και να προκρίνεται με 2-1 στη ρεβάνς. Τρία χρόνια μετά, οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 1-0 τους Παριζιάνους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Τον περασμένο Αύγουστο σε φιλικό που έγινε στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2 με την «Μπάρτσα» να νικά 4-1 στα πέναλτι. Η Μπαρτσελόνα έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στην έδρα τους απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ η Παρί έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στην Ισπανία.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (21:45 NET)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Τορίνο, Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Το 2-0 του Μονάχου δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Μπάγερν Μονάχου αλλά η Γιουβέντους είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας προέρχεται από το 2-1 επί της Πεσκάρα και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχούς τίτλου στη Serie A. Ο Αντόνι Κόντε, ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς τιμωρημένοι είναι οι Αρτούρο Βιδάλ και Στέφαν Λιχτστάινερ.
Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε και μαθηματικά τον 23ο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2010 από την 28η αγωνιστική, χάρη στο 1-0 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ που τη διατήρησε στο +20 απέναντι στη Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κρόος και Μπαντστούμπερ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές συνολικά, όλες στους ομίλους. Τη σεζόν 2004/05, η Γιουβέντους είχε νικήσει 1-0 στο Μόναχο και το Τορίνο, την επόμενη περίοδο οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους με 2-1, ενώ το 2009/10 μετά το 0-0 στη Γερμανία οι Βαυαροί θριάμβευσαν 4-1 στην Ιταλία. Η Γιουβέντους έχει 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία, ενώ η Μπάγερν έχουν 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες στην Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα