Γιατί άρεσε πολύ ο Φαγέ...

08:23 1/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία είχαν χθες, τόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όσο και ο κόσμος της, να παρακολουθήσει τον Γιάρε Φαγέ και να πάρει μία πρώτη... γεύση, από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, το οποίο θα ενσωματωθεί με τη νέα σεζόν. Το τεστ ήταν πολύ δυνατό και άκρως επιτυχημένο. Ο Σενεγαλέζος, έχοντας απέναντί του δύο ποιοτητικότατους μέσους, όχι φυσικά για Γ' ή Β' Εθνική, αλλά επιπέδου

Σούπερ Λίγκ, άφησε μόνο εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους όσους τον παρακολούθησαν.

Παρότι ήταν ξεκάθαρο πως θα είχε περισσότερο ανασταλτικό χαρακτήρα στο παιχνίδι του, κατάφερε να δείξει πως μπορεί και επιθετικά-δημιουργικά να πάρει πρωτοβουλίες. Στο 1' ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, στο 61' ήταν στο σημείο του πέναλτι και νικήθηκε από τον Καραγκιολίδη σε τετ α τετ, ενώ στο 33' είχε μία εκπληκτική κάθετη πάσα, πίσω από το κέντρο, δείγμα του ότι μπορεί και να δημιουργήσει.

Όντας... όλο το κέντρο της Καλλιθέας, έκανε όλη τη δουλειά. Έπαιρνε την πρώτη πάσα και τη μεταβίβαζε στα άκρα με κοντινές και σίγουρες μεταβιβάσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο 45λεπτο, καταγράφηκαν μόνο 2 λάθη για τον Σενεγαλέζο. Εκπληκτικό στατιστικό για έναν 19χρονο, που απέναντί του είχε για πρώτη φορά παίκτες επιπέδου Σούπερ Λίγκ και δικαιώνοντας όλους όσους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Όσο για τα ανασταλτικά του καθήκοντα; Εκεί έδειξε ένας πραγματικός... βράχος. Όταν ο Αγκουστίν Πελετιέρι ερχόταν στην Ελλάδα, έφερνε μαζί του το ψευδώνυμο «χταπόδι». Ωστόσο, αυτό θα... κολλούσε περισσότερο στον Σενεγαλέζο, που υπήρχαν στιγμές όπου άνοιγε τα πόδια του και κάλυπτε όλο το οπτικό πεδίο των παικτών της ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ανάκογλου, που τον ανάγκασε να γυρνάει πολύ πίσω για να παίρνει την μπάλα, ενώ η Ένωση δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα επίθεση από τον άξονα, λόγω της παρουσίας του.

Στο ψηλό παιχνίδι έδειχνε ανίκητος, κερδίζοντας μάλιστα και δύο εναέριες μονομαχίες από τον πανύψηλο και δυνατότερο Μπρέσεβιτς, ενώ είχε δύο καθοριστικά κοψίματα στο 18' (σε παράλληλη του Γεωργέα) και στο 35' (στον Ανάκογλου), που φυσικά δεν ήταν και τα μόνο. Μάλιστα στο 31' υπήρξε και ένα στον Κορδέρο, όπου ο Φαγέ ήταν με πλάτη στον Ισπανό και παρόλα αυτά πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να τον κόψει.

Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο που μπορούσε να παρατηρήσει κανείς, είναι το πειθαρχημένο παιχνίδι του. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των Αφρικανών ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτου ηλικίας, έβγαζε μία σοβαρότητα και ωριμότητα, που εντυπωσίαζε τους πάντες. Κρατούσε τη θέση του, έπαιζε πολύ σωστά στον χώρο του, επέλεγε την σίγουρη πάσα, δεν τον... τραβούσε η φάση και κάθε φορά που ανέβαινε για να πατήσει περιοχή και να βγει ως τρίτος επιθετικός, το έκανε μόνο όταν ήταν σίγουρος πως ο προσωπικός του αντίπαλος, ήταν δίπλα του και δεν κινδύνευε η ομάδα του.

Σαφώς τα παραπάνω αποτελούν μία πρώτη εικόνα για έναν ποδοσφαιριστή που θα έχουμε μία ολόκληρη σεζόν να τον παρακολουθήσουμε, πριν ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Όμως στο πρώτο και πιο δύσκολο τεστ, πέρασε με... επιτυχία. Οπως γράψαμε και χθες ήταν πολύ ικανοποιημένος για την υποδοχή που είχε από τον κόσμο της ΑΕΚ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν τέλεια όλα για τον Φαγέ αφού μετά το ματς είχε στεναχωρηθεί πολύ με το λάθος που έκανε στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Δεν ήθελε να τον δουν οι φίλοι της νέας του ομάδας, από το επόμενο καλοκαίρι, σε τέτοια αρνητική στιγμή. Αλλο ένα δείγμα της υπευθυνότητας του σαν παίκτη και επαγγελματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα