Γιατί σταματήσατε στα τέσσερα; (VIDEO)

10:04 30/3/2013 - Πηγή: AEK365

Πέρασαν κιόλας πέντε ολόκληρα χρόνια, από εκείνο το μαγικό απόγευμα της 30ης Μαρτίου του 2008. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Θέλει μόνο νίκη για να τον πλησιάσει, ενώ οι ερυθρόλευκοι, γνώριζαν ότι ακόμα και ένας βαθμός θα τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα για τον τίτλο. Ήρθαν με... τουπέ. Ο Νικοπολίδης από την προθέρμανση άρχισε να προκαλεί με χειρονομίες προς το πέταλο.

Με

το ξεκίνημα ήρθε και... πληρωμή. Αυτό το εμφατικό 4-0 έγραψε ιστορία. Θα μπορούσε το σκορ να ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν η ΑΕΚ δεν έριχνε ρυθμούς από το 60' και μετά, όταν ο Καφές σκόραρε το τελευταίο γκολ της βραδιάς. Ήταν η εκδίκηση του Ριβάλντο αυτό το ματς, για όλα όσα πέρασε και του έκαναν στον Ολυμπιακό. Τρομερό ματς από τον Βραζιλιάνο. Μοίραζε γκολ, ενώ είχε λυσσάξει να πετύχει κι αυτός ένα τέρμα... Δεν τα κατάφερε, αλλά στο τέλος τα έδειξε (τα... τέσσερα).

Το 1-0 ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο 10'. Το 2-0 ο Εντίνιο στο 12'. Το 3-0 ο Λύμπε με τον κεραυνό του στο 33'. Και πόσες ακόμα ευκαιρίες για ένα... 5-0 στο ημίχρονο!

Στην επανάληψη ο Ζωγράφος με το "καλησπέρα" προσπαθεί να βάλει τον Ολυμπιακό ξανά στο παιχνίδι δίνοντας πέναλτι εις βάρος του Παπασταθόπουλου. Τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει αυτή τη βραδιά... Ο Τζόρτζεβιτς αστοχεί. Οι 50.000 Ενωσίτες έχουν στήσει ένα τρελό γλέντι που ολοκληρώνεται στο φινάλε, με τον Ρίμπο σε κατάσταση... αμοκ!

Η ΑΕΚ ήταν απείρως καλύτερη απ' αυτόν τον Ολυμπιακό. Τον ισοπέδωσε σε αυτό το ματς, πήρε το πρωτάθλημα στα γήπεδα εκείνη τη χρονιά, αλλά το έχασε στα χαρτιά... Αυτό το ματς όμως θα μείνει για πάντα... Για όταν γυρίσουμε ξανά...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ): Μάχο, Καφές, Δέλλας, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (72' Κονέ), Μπούρμπος, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (88' Παυλής), Εντίνιο (82' Ράμος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΣΕΓΟΥΡΑ): Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Άντζας, Μπελούτσι (77' Κωνσταντίνου), Λεντέσμα (67' Σίσιτς), Τοροσίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα