Γιγάντια ποντίκια κατακλύζουν την Τεχεράνη

23:21 7/3/2013 - Πηγή: AEK365

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τεχεράνη με τα ποντίκια δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχές του Ιράν όπως δίνουν τον τελευταίο καιρό μεγάλη μάχη καθώς τεράστιοι αρουραίοι έχουν κατακλύσει την πόλη. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για περιβαλλοντικά θέμα της πόλης, Ισμαήλ Καχράμ τα ποντίκια έχουν απίστευτο μέγεθος και φτάνουν ακόμα και τα πέντε κιλά.

"Φαίνονται κατά πάσα πιθανότητα ότι έχουν μια γενετική μετάλλαξη, ως αποτέλεσμα των ακτινοβολιών και της χημικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε σε αυτά. Είναι μεγαλύτεροι και έχουν διαφορετική εμφάνιση.

Αυτές είναι αλλαγές που παίρνουν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Έχουν αναπηδήσει από τα 60 γραμμάρια στα πέντε κιλά, και οι γάτες είναι πλέον μικρότερες από αυτούς" δήλωσε ο Καχράμ. Στην Τεχεράνη έχουν παραγγείλει 45 τόνους ποντικοφάρμακο ενώ έχουν επιστρατεύσει ακόμα και ελευθέρους σκοπευτές του στρατού για να σκοτώσουν τα τεράστια ποντίκια. Το μεγάλο πρόβλημα πάντως είναι πως όπως αναφέρουν επιστήμονες συγκεκριμένα ήδη ποντικιών έχουν αναπτύξει μια ανθεκτικότητα στο δηλητήριο και δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα