Γιορτή με τους βετεράνους της ΑΕΚ στην Αργυρούπολη

10:16 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Παίρνει... φωτιά σήμερα η Αργυρούπολη, από την γιορτή της τοπικής Λαύρας, για τα 40 χρόνια παρουσίας της στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Και σε ρόλο... πυροσβέστη, έχουν κληθεί οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Που όμως, με τις ενέργειές τους στο πλαστικό τάπητα του Β Δημοτικού γηπέδου Αργυρούπολης, θα ανάψουν τη δική τους φωτιά στους θεατές της συνάντησης.
Και επειδή το γεγονός είναι πολύ σημαντικό, για μια 'μικρή' ομάδα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου

όταν ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, είπε το «ναι» στο αντιπρόεδρο και γενικό αρχηγό των «μπορνό» της Αργυρούπολης Γιάννη Κυριαζή, όλοι ,στην με πλούσια δράση τα τελευταία χρόνια ομάδα, ενθουσιάστηκαν.

Και από εκείνη την ημέρα, εδώ και περίπου ένα μήνα δηλαδή, ζουν και αναπνέουν στον ρυθμό αυτού του αγώνα.
Επιδίωξή τους άλλωστε είναι να μπουν στη νέα δεκαετία της ζωής του σωματείου τους, με μια λαμπρή εκδήλωση, που θα μείνε ι αξέχαστη σε όλους όσοι θα έχουν την χαρά να την ζήσουν από κοντά.

«Μπορεί να είμαστε σχετικά 'μικρό' ως σωματείο, όμως ηλικιακά, μπορούμε να χαρακτηριστούμε 'ώριμοι' αφού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αθήνας κλείσαμε την τέταρτη δεκαετία ζωής μας. Και επειδή θεωρούμε ότι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο ως λαοφιλέστερο άθλημα, είναι πρώτα και πάνω απ' όλα χαρά και διασκέδαση γι' αυτούς που ασχολούνται μαζί του, είπαμε να γιορτάσουμε τα 40 μας χρόνια με ένα αγώνα γιορτή», τονίζει ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός της Λαύρας Γιάννης Κυριαζής και συνεχίζει : «Επιδίωξη μας ήταν να τιμήσουμε το ποδοσφαιρικό παρελθόν της ομάδας μας, διοργανώνοντας αγώνα παλαιμάχων που θα ήταν γιορτή. Ένα αγώνα, που θα μπορεί να γίνει οδηγός για τα νέα παιδιά, το μέλλον δηλαδή του σωματείου μας, αφού θα έβλεπα αγωνιζόμενο, το ένδοξο παρελθόν. Και τι καλύτερο γι' αυτά τα παιδιά, που θα αποτελέσουν το αύριο του συλλόγου μας, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, να δούνε από κοντά μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου μας, που έγραψαν τις δικές τους «χρυσές» σελίδες στην ποδοσφαιρική βίβλο του τόπου μας. Σε αυτό τον αγώνα γιορτή λοιπόν, περιμένουνε με ανυπομονησία στην Αργυρούπολη και φυσικά τα νέα παιδιά του σωματείου μας, να δούνε από κοντά τους βετεράνους αστέρες της ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστές που τίμησαν όχι μόνο τη φανέλα της «Ένωσης», αλλά και της Εθνικής μας ομάδας. Όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Καραφέσκος ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Λάκης Νικολάου, ο Απόστολος Τόσκας, που έχουν γράψει τις δικές τους χρυσές σελίδες, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και από τη νεότερη γενιά, οι Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μανόλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Κωστής, και φυσικά ο Ντενιέλ Μπατίστα. Τους περιμένουμε στην Αργυρούπολη, μαζί με όλους τους άλλους αστέρες της ΑΕΚ και είμαστε σίγουροι, ότι -θα ζήσουμε μια αξέχαστη ποδοσφαιρική βραδιά»

Γιάννης Κυριαζής:
«Μας τιμάει η ΑΕΚ, που είναι άξια σεβασμού»

-Κύριε Κυριαζή, γιατί επιλέξατε την ΑΕΚ, για την γιορτή σας;

«Κατ' αρχήν, σκεπτόμασταν να διοργανώσουμε ένα τουρνουά με τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αττικής. Στείλαμε λοιπόν προσκλήσεις σε ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, που ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνίζεται, είναι από τα πόδια εκείνα που κρατάνε όρθιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, και φυσικά άξια σεβασμού. Και όχι επειδή θα παίξουμε τελικά με την ΑΕΚ, που είναι η μόνη ομάδα, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, αλλά όπως και να το κάνουμε, η ΑΕΚ ήταν είναι και παραμένει τεράστιο μέγεθος για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Εχει κερδίσει πανάξια τίτλους, έχει κάνει λαμπρές πορείες στα ευρωπαϊκά γήπεδα και αναξάρτητα με το ποια ομάδα υποστηρίζει κάποιος, μας έχει υποχρεώσει όλους να την χειροκροτήσουμε για την μπάλα που έχει παίξει και το θέαμα που μας έχει προσφέρει Η ΑΕΚ λοιπόν, ήταν η μόνη ομάδα, που μας έκανε την τιμή να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας. Και αυτό ως γεγονός, για όλους εμάς στην Λαύρα, αλλά νομίζω και σε όλη την Αργυρούπολη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Και είναι τιμή μας, που στον αγώνα-γιορτή που θα διοργανώσουμε, θα έρθουν στο γήπεδό μας, ιστορικές φυσιογνωμίες που έχουν περάσει από την ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστές όπως οι Μίμης Παπαϊωάννου, που είχε τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Στατιστικής ποδοσφαίρου, ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, του αιώνα που πέρασε. Η ακόμη, ο Κώστας Νεστορίδης, που είναι ένας θρύλος για το ποδόσφαιρό μας. Για να μην κάνω αναφορά σε Λάκη Νικολάου, Χρήστο Αρδίζογλου, Χρήστο Κωστή , Ντανιέλ Μπατίστα και φυσικά τον Στέλιο Σεραφείδη, που μάθαμε ότι στα 78 του χρόνια βρίσκει ακόμη κουράγιο να καθίσει κάτω από τα δοκάρια»

-Εκτός από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, έχετε προγραμματίσει και κάτι ακόμη;

«Έχουμε φροντίσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μείνει η εκδήλωσή μας αξέχαστη στους καλεσμένους μας. Γιατί σε μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, εκείνο που μετράει περισσότερο δεν είναι το αγωνιστικό μέρος αυτό καθ' αυτό, αλλά τι προηγείται και το έπεται. Για παράδειγμα θα δώσουμε κάποια αναμνηστικά σε όλους τους ποδοσφαιριστές, που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση. Και ελπίζουμε, όταν καλέσουμε εκ νέου την ΑΕΚ για να μας τιμήσει, να δώσουμε αναμνηστικές πλακέτες σε κάποιους ποδοσφαιριστές της «σημαίες» για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας μας. Αυτή τη φορά, μετά και από συζήτηση με τους υπευθύνους της ΑΕΚ, θεωρήσαμε καλό να τιμήσουμε με πλακέτα, τον Σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Δηλαδή, όλη την ομάδα που μας τιμάει. Δεν επιθυμούσαμε να προσωποποιήσουμε τις βραβεύσεις, αφού θα υπήρχε ο κίνδυνος κάποιους να τους στεναχωρήσουμε. Και αυτό δεν το θέλαμε. Επίσης, θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις στο αγωνιστικό κομάτι. Με την ομάδα μας δηλαδή, φιλοδοξούμε να αγωνιστούν οι Τότης Φυλακούρης και Κοσμάς Πεσιρίδης, που είναι δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε ΠΑΟ και ΑΕΚ αντίστοιχα. Μάλιστα τον κύριο Κοσμά Πεσιρίδη, τον είχα και προπονητή στον Α.Ο. Αργυρούπολης την περίοδο 1987-88, όταν με πρόεδρο τον Κώστα Μοναχό, είχαμε διεκδικήσει την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία. Όμως μας κατηγόρησαν για κάτι, που δεν θέλω να θυμάμαι, μας αφαίρεσαν δέκα βαθμούς και η ομάδα δεν ανέβηκε. Θέλουμε οι Φυλακούρης και Πεσιρίδης, επειδή είναι από την Αργυρούπολη και στις αλάνες της ξεκίνησαν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα, να αγωνιστούν έστω και για λίγο με την ομάδα μας, την οποία φιλοδοξούμε να ενισχύσει και ο Νίκος Βαμβακούλας. Έχουμε και άλλες εκπλήξεις, που εάν τις δημοσιοποιήσουμε, δεν θα είναι... Πιστεύω ότι θα περάσουμε όλοι καλά, ενώ μετά τον αγώνα, θα παραθέσουμε δεξίωση στους επίτιμους καλεσμένους της γιορτής μας»

Με πολλά αστέρια η αποστολή της ΑΕΚ

Τον τελευταίας γενιάς συνθετικό χορτοτάπητα του Β Δημοτικού γηπέδου Αργυρούπολης που βρίσκεται επί των οδών Ολυμπίας & Κολοκοτρώνη 5 θα πατήσουν σήμερα το απόγευμα (σ.σ. στις 6μμ είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των «κιτρινόμαυρων» άσων) σπουδαία ονόματα από το ποδοσφαιρικό παρελθόν της ΑΕΚ. Μάλιστα στην αποστολή αναμένεται να συμμετέχει και ο Ντανιέλ Μπατίστα, αφού ο αγώνες είναι αργά και θα προλάβει και αναμένεται να πάει στη Αργυρούπολη με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Μπούγλα. Όπως αναμένεται να πάει στην Αργυρούπολη έστω και στο β ημίχρονο ο Λάκης Νικολάου, αφού οι χειρουργικές του υποχρεώσεις στο «Ιατρικό Κέντρο», δεν θα του επιτρέψουν να αναχωρήσει από το Μαρούσι για την Αργυρούπολη, νωρίτερα από τις 7μμ.. Στην αποστολή της ΑΕΚ, που θα παραταχθεί σήμερα στο Β΄ Δημοτικό γήπεδο Αργυρούπολης, υπάρχουν σπουδαία ονόματα αφού σ' αυτή συμμετέχουν άσοι από την δεκαετία του 1950 μέχρι τις ημέρες μας. Αναλυτικά και με χρονολογική σειρά προσφορά στην ΑΕΚ, στη Αργυρούπολη θα παραβρεθούν οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαίωάννου, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Κοσμάς Πεσιρίδης, Ιωάννης Σπυρόπουλος, Ανδρέας Καρακίδης, Στέφανος Καλεντέρογλου, Αναστάσιος Αγγελόπουλους, Χρήστος Αρδίζογλου, Ιωάννης Μουσούρης, Γιώργος Βλαντής, Συμεών Χατζής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Σταύρος Λέτσας, Γιώργος Παπακωστούλης, Μιχάλης Καρούσης, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Μανώλης Παπαδόπουλος, Στέφανος Πορφύρης, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Λάμπρος Γεωργιάδης, Ντανιέλ Μπατίστα. Με την αποστολή αναμένεται να είναι παρόν και ο Χρήστος Κωστής Επίσης, το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων της ΑΕΚ και διοικητικός τους υπεύθυνος Κώστας Μάρκου, ο Σεραφείμ Σοφιανίτης-που δίνει πάντα αγωνιστικό παρόν όταν μπορεί εκεί που παίζουν οι βετεράνοι-και οι Αθανάσιος Σαρκίρης και Κώστας Μασουρίδης. Μπορεί να δώσει παρόν και ο Μιχάλης Βλάχος, που όμως είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί.


Η ιστορία και η αποστολή των γηπεδούχων

Για τους παλαίμαχους της Λαύρας Αργυρούπολης, ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ, θα είναι ο παρθενικός τους. Άλλωστε τόσο οι πρωτεργάτες δημιουργίας του A.O. Λαύρα Αργυρούπολης, που ιδρύθηκε το 1973 και έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ Κατηγορίας ΕΠΣΑ, όσο και οι συνεχιστές τους στη διοίκηση, εκείνο που επεδίωκαν ήταν να μείνει ο σύλλογος «ζωντανός» σε δράση. Τώρα, που οι βλέψεις τους είναι για κάτι παραπάνω, θα δώσουν βάρος και στην δημιουργία παλαιμάχων, αφού όπως λένε το παρελθόν είναι ο οδηγός για το μέλλον. Ιδρυτές της Λαύρας, που ήταν το τρίτο σωματείο στον Δήμο Αργυρούπολης, μετά τον τοπικό Α.Ο και τον Γ.Σ, ήταν οι Κώστας Παγούδης, Γιώργος Παναγόπουλος και Γιώργος Κωνσταντίνου. Για να «στήσουν» την ομάδα όμως, είχαν σημαντική βοήθεια μεταξύ άλλων και από τους Σωκράτη Μητσόπουλου και Κώστα Γεωργαλά. Το πρώτο καταστατικό της Α.Ο. Λαύρα Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε τον Μαϊο του 1973, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σκοπός λειτουργίας θα ήταν Η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών και η συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, η ομάδα μπήκε σε κατηγορία. Στην περσυνή περίοδο, αγωνίστηκε στον α Όμιλο της Β Κατηγορίας και κατέλαβε την 8η θέση με 45 βαθμούς. Πρόεδρος στο σωματείο, που διαθέτει εφηβικό τμήμα αλλά και Ακαδημίες για όλες τις ηλικίες-ενώ από εφέτος λειτουργεί επίσημα και το γυναικείο τμήμα με υπεύθυνο τον Αντώνη Σταμπέλο-είναι ο Ιωάννης Σιώτος. Αντιπρόεδρος, γενικός αρχηγός και εκ των υπευθύνων στις Ακαδημίες, ο Ιωάννης Κυριαζής, ενώ ο άνθρωπος που 'δεσμεύει' το σωματείο με την υπογραφή του ως γενικός γραμματέας είναι ο Ιωάννης Ζακόπουλος. Ταμίες είναι οι Ιωάννης Παγούδης και Βλάσης Ρηγόπουλος ενώ μέλη στη διοίκηση είναι οι κκ Λάζαρος Τογρίδης, και Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Οι άνθρωποι του συλλόγου, έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις Ακαδημίες τους,(σ.σ. εκτός του κ Διαμαντρή, υπεύθυνοι είναι και οι Δημήτρης Αμαγνωστόπουλος και Διαμαντής Διαμαντόπουλος) αφού ήδη έχουν 60 παιδάκια και φιλοδοξούν η οργάνωση των υποδομών να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο άνθρωπος «τοτεμ» για τον σύλλογο, είναι ο έφορος υλικού Ανδρέας Βαμβακάς Είναι η ψυχή του συλλόγου και σε αυτόν οφείλονται πολλά, κυρίως τώρα που οι άνθρωποι έχουν να διαφυλάξουν, να συντηρήσουν και να διαχειριστούμε το νέο γήπεδο. Ένα από τα «νέα του θαύματα» είναι και το γραφείο που υποδέχονται οι εκπρόσωποι της ομάδας τους γονείς και δίνουν πληροφορίες για την Ακαδημία ποδοσφαίρου. Μάλιστα τον Ιανουάριο που μας πέρασε στην διάρκεια της κοπής πίτας της Λαύρα, τιμήθηκε για την προσφορά του στο σύλλογο. Θα αναλάβει μάλιστα και τον ιματισμό των παλαιμάχων της Λαύρας στους οποίους μεταξύ άλλων αναμένεται να αγωνιστούν οι Στάθης Ρενέσης(σ.σ. έχει αγωνιστεί και στον Απόλλωνα), Μανώλης Ρουμπελάκης, Σταμάτης Σταμίρης. Παύλος Παπαγεωργίου, Φάνης Ντανμίκας, Σάκης Καριοφίλη(είχε αγωνιστεί σε Δόξα Βύρωνα και Αθηναϊκό), Μανώλης και Γιάννης Κυριαζής.

Keywords
ΑΕΚ, γιορτη, δραση, νέα, αθηνα, παο, οσφπ, ολυμπια, προσφορες, επσα, συμμετοχή, τοτεμ, ολυμπιακος, παναθηναικος, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, Καλή Χρονιά, φωτια, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, γιορτη σημερα, ρηγοπουλος, γηπεδα, επσα, θρυλος, κοντρα, ονοματα, οσφπ, τα νεα, αγωνες, αθλητισμος, ανθρωπος, αστερια, βαμβακας, βλαχος, βοηθεια, βρισκεται, βυρωνα, γεγονος, γινει, γηπεδο, γονεις, διοικηση, δικη, δοξα, δοξα βυρωνα, δωσει, ειπε, ζησης, ζωης, θωμας, ημιχρονο, κυριε, κωνσταντινιδης, μιμης, μοναχο, ομαδα, παντα, οδηγος, παιδια, παιδακια, παο, ποδοσφαιρο, πιτας, υπογραφη, ψυχη, ρολο, σελιδες, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σωματειο, τιμη, τμημα, φυσικα, φορα, χατζης, χρηστος, χαρα, ιωαννης, αγωνας, βηματα, δημητρης, ειπαμε, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, κωστας, λακης, λαζαρος, μεινε, μεινει, ομαδες, παυλος, πληροφοριες, ποδια, σπυροπουλος, θελω να
Τυχαία Θέματα