Γκέλαρε η Ανόρθωση

16:39 20/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ανόρθωση- Απόλλων Λ.: 0-0

Η Ανόρθωση έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +8 από το ΑΠΟΕΛ, καθώς εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Απόλλωνα στο μεγάλο ντέρμπι που διεξήχθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα του Ρόνι Λέβι υστέρησε σε απόδοση και δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, παρότι είχε ευκαιρίες στο φινάλε με Λαβόρδε και Σπαντάτσιο για να πάρει το τρίποντο.

Η Ανόρθωση αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από

το 45' λόγω αποβολής του Πάολο Ζόρζε, ο οποίος σταμάτησε τον Σουάνη ως τελευταίος παίκτης.
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο και είχε 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως ο Μάστρου είχε εξαιρετική απόδοση. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η Ανόρθωση έγινε περισσότερο απειλητική, ιδιαίτερα με την είσοδο των Λαβόρδε και Ιτζάκι, και είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 87' με τον Λαβόρδε και στο 90' με τον Σπαντσάτσιο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Γιώργος Μερκής με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΕΝΠ- Αλκή: 1-1
(Λανγκλέ 36'- Φαράν 58')

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν ΕΝΠ και Αλκή, σε ένα καθοριστικό αγώνα που έγινε στο Τάσος Μάρκου. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, ωστόσο περιορίστηκαν στην ισοπαλία 1-1 και πήραν από ένα βαθμό, που δεν τους αφήνει ικανοποιημένους.

Η Ενωση παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη μετά το μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου και πήρε προβάδισμα με γκολ του Λαγκλέ στο 35' με ιδανικό πλασέ. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 45' όμως το πλασέ του Όραβετς προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Η Αλκή ανασυντάχθηκε στην επανάληψη και κατάφερε στο 58' να φέρει το σκορ στα ίσα με γκολ του Νακατζίμα Φαράν με κοντινό σουτ, ενώ στο 63' πλησίασε το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Βασκοντσέλος, όμως ο Χογκ απέκρουσε την μπάλα που στην συνέχεια προσέκρουσε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ της νίκης όμως δεν τα κατάφεραν.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Λ.: 1-1
(Σέρζιο 7'- Σωτηρίου 90+3')

Η ΑΕΛ βρισκόταν πολύ κοντά στη νίκη, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 με τέρμα του Πιέρου Σωτηρίου και πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα προηγήθηκε πολύ νωρίς με γκολ του Πάολο Σέρτζιο στο 7ο λεπτό, ενώ στο 87' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει το τρίποντο με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βοού.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα