Γκρεμίζουν το Τείχος του Βερολίνου, για να φτιάξουν διαμερίσματα! (ΦΩΤΟ)

12:21 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μια... περίεργη αξιοποίηση του Τείχους του Βερολίνου αποφάσισαν να κάνουν οι δημοτικές αρχές της πόλης. Οι αρχές επέτρεψαν σε μια κατασκευαστική εταιρεία να γκρεμίσει ένα μεγάλο κομμάτι από το εναπομείναν τείχος, ώστε να κατασκευαστούν πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία!

Μάλιστα, στο κομμάτι που πρόκειται να βρίσκονται περίφημες τοιχογραφίες και γκραφίτι, όπως το διάσημο φιλί των Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ.

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος του Βερολίνου, Φραντς

Σουλτζ και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών και οι καλλιτέχνες που πριν από τέσσερα χρόνια είχαν ζωγραφίσει το τείχος, δημιουργώντας την «ανοιχτή γκαλερί της Ανατολικής Πλευράς», το κόστος της οποίας έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το εναπομείναν τείχος έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα και κάθε χρόνο το επισκέπτονται τουλάχιστον 800.000 τουρίστες για να δουν από κοντά το τείχος που για χρόνια είχε γίνει σύμβολο μίσους και χώρισε στη μέση μια ολόκληρη χώρα.

Ο δήμαρχος της πόλης υποστηρίζει ότι η κατασκευαστική εταιρεία έχει το δικαίωμα να γκρεμίσει τα κομμάτια του τείχους, ώστε οι ένοικοι των πολυτελών διαμερισμάτων να έχουν καλύτερη θέα. Όπως είπε μάλιστα στη θέση του θα δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι, μεγάλα πεζοδρόμια και θα αναστηλωθεί η γέφυρα Μπρόμι, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το τείχος αυτό που από τις 13 Αυγούστου 1961 μέχρι την πτώση του στις 9 Νοεμβρίου 1989 χώριζε το Δυτικό Βερολίνο από το Ανατολικό και τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Γερμανίας υπήρξε το γνωστότερο σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου και έγινε ο τάφος για τουλάχιστον 86 ανθρώπους, οι οποίοι θανατώθηκαν ενώ προσπαθούν να περάσουν από το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα