Γυμνές φοιτήτριες κάνουν «όργια» στη βιβλιοθήκη του Κολούμπια! (ΦΩΤΟ)

22:27 4/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση μιας ομάδας καλλίγραμμων φοιτητριών να γδυθούν μέσα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κολούμπια με... καλλιτεχνικούς σκοπούς ωστόσο!

Οι πέντε νεαρές φοιτήτριες βρίσκονται σε αίθουσα της βιβλιοθήκης και μελετούν, όταν ξαφνικά αρχίζουν να βγάζουν τα ρούχα τους. Πιασμένες χέρι χέρι μεταφέρονται στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης όπου η μία κάθεται στην πλάτη μία δεύτερης, ενώ μία τρίτη φοιτήτρια της χτυπάει με μαστίγιο. Στη συνέχεια λούζονται με γάλα, σπάνε αυγά στο κεφάλι τους, έχοντας μαζί τους ένα ομοίωμα πουλερικού που έχουν βάψει μπλε.

Οι σκηνές αυτές αποτέλεσαν το υλικό για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Initiation» («Μύηση») των Κόκο Γιανγκ και Κάρλι Σορτίνο, η οποία ανακαλύπτει το τελετουργικό της μύησης στην κλειστή κοινωνία των αμερικανικών κολλεγίων της ελίτ.

«Αναδεικνύεται την κουλτούρα της αντίληψης της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας», αναφέρει μια από τις σκηνοθέτιδες, οι οποίες συμμετέχουν στην ταινία και ως ηθοποιοί.

Σύμφωνα με την Κόκο Γιανγκ σκοπός ήταν να περάσουν στο κοινό το ένα φεμινιστικό μήνυμα για τον όρο «υστερία» που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις γυναίκες που επιθυμούσαν την ερωτική επαφή.

«Όσο το βλέπεις, τόσο σε απωθεί. Οι άνδρες μαγνητίζονται γιατί θέλουν να δουν γυμνά κορίτσια, όμως, όταν κάνουμε αηδιαστικά πράγματα απωθούνται. Θέλαμε να ασκήσουμε κριτική στην κοινωνία και τους θεσμούς», τόνισε η Γιανγκ, η οποία διευκρίνισε ότι ο τίτλος εμπνέεται από «την ελληνική ζωή και την ιστορικά μυστηριώδη φήμη της».

Όσο για την επιλογή της τοποθεσίας για τα γυρίσματα μία από τις ηθοποιούς εξήγησε ότι επελέγη γιατί «στους τοίχους της βιβλιοθήκης υπάρχουν αναρτημένα μοναχά ανδρικά ονόματα. Πολιτικά είναι έντονη τοποθεσία».

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι με καλό μάτι την καλλιτεχνική τους άποψη και μάλιστα αρκετοί συμφοιτητές τους έγραψαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έπρεπε να τους απαγορευθεί τουλάχιστον η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη. Πάντως, άλλοι επικροτούν το έργο τους και, μάλιστα, εκφράζουν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε ανάλογη μελλοντική απόπειρα να στείλουν παρόμοιο μήνυμα.

Πάντως, το ίδιο πανεπιστήμιο μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα σχολιάσει το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα